** Batman Petrolspor’da bir süre önce göreve başlayan Teknik Direktör Mehmet Erdal Alpaslan ve Sportif Direktör Mehmet Gönülaçar, basınla tanışma toplantısında bir araya geldi.

** Takımın durumunu değerlendiren Teknik Patron Alpaslan: “Gidenlerin arkasından konuşmak bana yakışmaz. Ancak her yönüyle dibe vurmuş bir takımı yeniden ayağa kaldırmak kolay değil ama bunu daha önce çalıştığım takımlarda başardım” dedi.

“SABIR İSTİYORUZ”
Batman Petrolspor A.Ş.’nin yeni teknik heyeti, Sportif Direktör Mehmet Gönülaçar, Yönetim Kurulu üyesi Reşit Kaygu, Basın Sözcüsü Bülent Kurt ve futbolcular, basınla bir araya geldi. Petrol cafedeki toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Teknik Patron Mehmet Erdal Alpaslan, takımın gidişatıyla ilgili bilgi verdi. Alpaslan: “Gidenlerin arkasından konuşmak bana yakışmaz. Ancak devraldığım takımın ciddi sorunları var. Petrolspor’a gelmeden İstanbul maçında birkaç arkadaşımla takımı analiz ettim. Takımın sahadaki görüntüsü iç açıcı değildi. Açıkçası buraya gelmek için tereddütlerim vardı. Sonuçta her yönüyle dibe vurmuş bir takıma geliyorsunuz. Kulüp Başkanımız Aydın Gülmez’in iyi bir enerji aldım ve buraya geldim. Elimizde sihirli değneğimiz yok, sabırla sorunları çözeceğiz” dedi.


“BAŞARABİLİRİZ”
Daha önce çalıştığı takımlarda ciddi sıkıntıları aştıklarını da ifade eden Alpaslan, şöyle devam etti: “Batman ve Petrolspor beklentilerin üzerinde. Şimdiye kadar birçok kulüpte görev aldım ama en iyi imkanları burada gördüm. İşimiz çok zor ama takımı yeniden ayağa kaldırabiliriz. Özellikle devre arasına kadar bir süreçten geçiyoruz. Elimizdeki imkanların en iyisini kullanarak zirvenin eteklerinde yer alabilirsek devre arasında yapılacak bir kaç takviye ile hedefimize ulaşabiliriz.” Takımın oyun felsefesine de işaret eden Alpaslan güçlü, seyir keyfi veren bir takım yaratmak için çaba göstereceklerini belirtti.

“İSTİKRAR GÖREMEDİM”
Petrolspor’a gelmeden takımı birçok yönüyle araştırdığını belirten Alpaslan, başarı için istikrarın şart olduğunu söyledi. Alpaslan, şöyle devam etti: “Bakın bugün grubumuzdaki Zonguldak amatör ligden çıkabilmek için yıllarca çaba sarf etti. Bugün ise grupta zirvedeler. Ancak Petrolspor bugün birçok potansiyele sahip olmasına rağmen istikrarı yakalayamadığı için başarıyı yakalayamıyor.”

GÖNÜLAÇAR: “BİRLİK ZAMANI”
Sportif Direktör Mehmet Gönülaçar ise zorlu süreçten geçtiklerini ifade ederek: “Futbolda bazen işler istediğiniz gibi gitmeyebilir. Takımdaki futbolcuların geçmişine baktığınızda hepsinin bir kariyer var ama performanslar sahaya yansımıyor. Takımdaki sıkıntıları biliyoruz. Devre arasına kadar hedeflediğimiz puanları almak istiyoruz. Özellikle Pazar günü sahamızda karşılaşacağımız Gaziosmanpaşa maçından galip ayrılırsak çıkışa geçeceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim