**Batman’ın belleği konumundaki kentin ilk günlük gazetesi Çağdaş, önümüzdeki sezon kulüplere ev sahipliğine veda edecek 16 Mayıs şehir stadının öyküsünü unutulmayan karelerle okurlarına sunuyor. İşte Çağdaş farkıyla stadın sararan ve son müsabakadan kareleri…

AÇILIŞI TEKER VE ARSLAN YAPMIŞTI
1986-87 Futbol sezonunda resmi müsabakaların oynandığı 16 Mayıs şehir stadının açılışını dönemin Batman Kaymakamı merhum Aydın Arslan ve Siirt eski Valisi Selami Teker yapmıştı. Şehir stadının zemini 1989 yılına kadar topraktı. Adını Batman’ın ‘il’ gününden alan stadın o tarihlerde kapalı tribünü yoktu. Petrol kentinde futbolun okulu olarak bilinen Petrolspor’un altyapısındaki yıldız ve genç futbolcular, profesyonel takıma yükselebilmek için ter döküyordu. İşte Malatya’da genç Milli Takımlar sorumlusu Muzaffer Özkan ile Teknik Direktör Kadir Gayretli’nin sorumluluğundaki Petrol’de genç futbolcularının da yer aldığı bölge takımının Batman stadındaki hatıra fotoğrafı.

16 MAYIS ŞEHİR STADI VE NURİ
1987-88 Sezonunda 3. Lig’e ‘merhaba’ diyen Batman Belediyespor, maçlarını şimdiki 16 Mayıs şehir stadında oynadığında ne kapalı ne de açık tribün vardı. Derme-çatma portatif bir tribünde az sayıda futbolsever maçları izlerdi. Belediyespor’un eski futbolcularından ve Tüpraş Batman Rafinerisi’nden emekli olan Nuri Karaer’in maç öncesinde objektiflerimize yansıyan anı.

BELEDİYE’NİN 3. LİG’E
İLK ÇIKTIĞINDAKİ HALİ
Belediyespor’un 3. lige çıktığı ilk sezona da ev sahipliği yapmıştı 16 Mayıs şehir stadı. Stadın hemen karşısında Atatürk Kapalı spor salonu vardı. İhata duvarı yeni yükseltilmişti, stadın zemini ise topraktı. Stattan kapalı spor salonu görülüyordu. Derme-çatma tribünde ise futbolseverler maç izlerdi. İşte o dönemler Belediyespor’da forma giyen Kasım ile Erol’un objektiflerimize poz verdikleri  bir kare.

AÇIK TRİBÜNLER 96’DA YAPILMIŞTI
Batman Petrolspor 2. Lige girdiği dönemde tribün kapasitesi artırılan 16 Mayıs şehir stadının açık tribünlerinin yapıldığı tarih 1996-97 sezonuydu. Belediyespor’un 2 kez şampiyonluk yaşadığı, Petrol’ün de 2.lig ile play-off heyecanını yaşadığı 16 Mayıs şehir stadı, Batman’ın diğer profesyonel temsilcileri Karşıyaka ve Demirspor’a da ev sahipliği yapmıştı. (Barış Arslan-Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim