**1987-88 Futbol sezonunda 3.ligde aynı grupta yer alan Batman Petrolspor ve Belediyespor’un rekabeti görülmeye değerdi. Toprak zeminli sahada tek açık tribün dolup taşarken, kapalı tribünün karşısındaki alan ise tribünsüzdü. 

KADROLARDA YERLİ FUTBOLCU
Son yıllarda futbolda gerileyen Batman, eski günleri arıyor. Bir dönemler 3. ligde aynı grupta olan Batman’ın iki ekibi Petrol ile Belediyespor’da kadrolar  yerli futbolculardan oluşuyordu. Kısıtlı bütçelerle mücadele ettikleri 3.ligde Diyarbakır, Elazığ, Adıyaman, Şanlıurfa ve Mardinspor gibi köklü kulüplere kafa tutan iki ekibin futbolcuları, toprak zeminli sahada futbolseverlere, zevkli ve çekişmeli maçlar izletirdi.



İŞTE O EFSANE KADROLAR
Batman Petrolspor; Ayaktakiler; Hayrettin Gülmez, Veysi, Ahmet, Halil Türe, Nevzat Fırat, İlhan Erken. Oturanlar; Hacı Güldalı, küçük Metin, Basir, Tarık Yurttaş ve Zeki. Tamamen yerli futbolculardan oluşan Kırmızı-Beyazlı ekibin o efsane kadrosundan Veysi ve Basir, yaşamını yitiren futbolculardan.
BATMAN BELEDİYESPOR
Abdulkadir Gayretli’nin Teknik Direktörlüğünü yaptığı Belediyespor; Ayaktakiler Yusuf, kaleci Hasan, Turgut, Baki, Metin, Yılmaz. Oturanlar; Kemal, Adnan, Erol, Mahsum ve Sabahattin. Turuncu-Mavili ekibin o kadrosundan hayatını kaybeden isim ise Adnan.  

Editör: TE Bilişim