Reşat Yiğiz

KULÜPLERİN DAYANIŞMASI!

Batman’daki futbol temsilcilerinin dayanışması bir dönemler komşu illeri kıskandırıyordu. 1994-95 futbol sezonu öncesinde profesyonel ekiplerin kulüp Başkanları ile il yöneticileri buluştukları ‘Dayanışma Gecesi’nde dönemin Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ekmen’in, Batman temsilcilerinin yerinin üst lig olduğuna dikkat çekmişti. Şimdi ki Tekirdağ Valisi olan Mehmet Ceylan Batman Vali Yardımcısıydı. Eski Emniyet Müdürü Emin Körpe’nin bulunduğu o dayanışma yemeğinde Petrolspor Kulüp Başkanı Mustafa İşbilir ve Belediyespor Asbaşkanı Salih Sevim, birliktelik ve dostluk mesajları vermişti. İşte o yıllar öncesinin anlamlı etkinliği bu karede kaldı.

BATMAN’DA KOMŞU İLLERLE TURNUVA

Kapatılan Batman’ın eski profesyonel kulüplerinden Belediyespor, komşu il Bitlis temsilcisinin de yer aldığı dörtlü turnuvayı Batman’da düzenlemişti. Kaptanlığı yıllarca Kızıltepeli Seyithan Özdaş’ın yaptığı Belediyespor, 16 Mayıs şehir stadında konuk ettiği Bitlisspor’la sahadan dostça ayrılmıştı. Batmanlı hakemlerin yönettiği özel maç öncesinde, iki takımın futbolcuları objektifimize böyle yansımıştı.

TÜPRAŞ’TA, YILDIZ FUTBOLCULAR YETİŞTİ

Batman amatör liginin köklü ekiplerinden TÜPRAŞ, bünyesinde sayısız yıldız futbolcu yetiştirdi. Bazı futbolcular, 2. ve 3. Lig takımlarına transfer oldu. Bir dönemler antrenörlüğünü İbrahim Sevinç’in yaptığı TÜPRAŞ’tan kopmayan tek isim ise masör Rahmi Aydağ. İşte Aydınkonak sahasının henüz yeni maçlara açıldığı dönemde TÜPRAŞ spor’un eski ekibinden bir kare.

ALTYAPISI GÜÇLÜ EKİPTİ

Batman Belediyespor’un altyapısında uzun yıllar görev yapan eski antrenörlerden Kenan İmren ile Yusuf Gönül, bazı yıldız futbolcularının yetişmesinde etkili oldu. Bir dönemler A takıma kadar yükselen eski futbolculardan Mehmet ile diğer yıldız futbolcuların da yetiştiği Belediyespor’un amatör ekibi, Batman amatör liginde parmakla gösteriliyordu.

AMATÖR EN ESKİ TAKIMI

Batman amatör liginin eski ekibi konumundaki Yeşiltepespor, imkansızlıklara rağmen yıllardır ligde tutunmasını bildi. Kulüp Başkanı Reşat Gülsever, kısıtlı imkanlara rağmen adını Batman’ın eski semtinden alan ‘Yeşiltepe’yi amatör ligde tutabilmek için her türlü özveride bulunuyor. Bir dönemler kaptanlığını Ali’nin yaptığı Yeşiltepe, maçlarını oynadığı TPAO’nun emektar sahasında yüzlerce taraftarın desteğini alıyordu. İşte köklü kulüp Yeşiltepe’nin eski kadrosundan bir kare.

Editör: TE Bilişim