TPAO STADINDA
UNUTULMAYAN MAÇLAR
16 Mayıs Şehir stadının onarımda olduğu dönemlerde Türkiye Petrolleri’nin futbol stadı, taraftarların akınına uğrardı. 2. Lig şampiyonluğunu iki kez Batman’a yaşatan Belediye’nin maçları ise görülmeye değerdi. Grubunda rakip tanımayan Belediye bir dönemler komşu ilin ekibi Muş’u TPAO stadında ağırlarken golcü Yusuf’un penaltıdan attığı golle Batman’dan eli boş göndermişti.

TARAFTAR TRİBÜNÜ DOLDURURDU
Batmanlı futbolseverler, Belediyespor kadar Petrolspor’u da yalnız bırakmıyordu. Kapalı tribünün iki tarafı da karşılaşmalarda tıklım tıklım olurdu. 1993-94 Futbol sezonunda bir üst lige çıkmak için mücadele veren Petrolspor’un 12. Adamı taraftarlarıydı. İşte kapalının bir bölümünde futbolseverler galibiyet golünü atan Petrol’e gösterdikleri o sevgi selinden bir kare.

REŞİT’İN DÜĞÜNÜ
Batman Petrolspor’a uzun yıllar hizmet veren ve kaptanlığını yapan Reşit Kaygu 1998 yılında bekarlığa veda ederken, kırmızı-beyazlı ekibin yıldız futbolcuları ile halay çekmişti. Kaleci Yalçın, golcü Mehmet Kaplan ve diğer futbolcularla Raman mahallesindeki evinin bahçesinde halay çeken Reşit, objektiflerimize böyle yansımıştı.

PETROL’DE GENÇ YETENEKLER YETİŞTİ
Batman Petrolspor’un alt yapısında yüzlerce genç yetenek yetişti. TP’nin stadında kış mevsiminde çamur ve su birikintileri içinde mücadele eden kırmızı-beyazlıların alt yapısında o dönemler yetişen futbolculardan bazıları: “Kaleci Pınar, Ömer, Erdal, Fatih Kanağı ve Rıdvan Gönülaçar.” 1991-92 sezonunda Petrolspor’un amatör takımından bir kare.

GENÇLERBİRLİĞİ’NDE YILDIZLAŞTILAR
Batman’ın amatör takımlarından Gençlerbirliği’ni 1984-86 sezonunda TÜPRAŞ emeklisi Şeref Özpirinççi çalıştırmıştı. Batman amatör liginde bir dönem şampiyonluğu zorlayan Gençlerbirliği’nin 84 sezonundaki ekibi şöyleydi; kaleci Halit, Hacı, Mehmet, Veysi, Yüksel, Feyzullah, Metin, Şeref, Mehdi ve kaleci Mahmut ile Şeref Özpirinççi (Ayaktakiler). Yusuf, Cengiz, Abidin, Erol, Hikmet ve Ahmet (Oturanlar.)

Editör: TE Bilişim