Reşat Yiğiz

PTT’DE KAFKAS VE HACI!

Bir dönemler Batman’ın köklü amatör takımlarından Gençlerbirliği’nden Petrolspor’a transfer olan Hacı Güldalı, başarılı futboluyla Ankara’nın güçlü ekiplerinden PTTspor’a transfer olmuştu. Hacı ile birlikte Petrol’lü Tarık Yurttaş, İlhan Erken ve Şahabettin Yanar da başkent ekibinin yolunu tutmuştu. Şimdilerde Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Direktörü ile Genç Milli Takımlar sorumluğunu üstlenen Tolunay Kafkas, bir dönemler birlikte forma giydiği Hacı Güldalı ile yıktırılmadan önce Ankara-Cebeci stadında çektirdiği bir hatıra fotoğraf.

93-94 SEZONU PETROL KADROSU

2. Lig’e çıkmadan bir sezon öncesinde kadrosunun iskeleti yerli futbolculardan oluşan Batman Petrolspor’u, yalnız bırakmayan Batmanlı futbolseverler 16 Mayıs şehir stadının tribünlerini dolduruyordu. İşte 1993-94 sezonunda şampiyonluğu kıl payı Elazığspor’a kaptıran Petrol’ün o kadrosu; “Selman Gönül, kaleci Mahmut, Burhan Bağcı, Okan Atalay, Metin Şimşek ve kaptan Sait (ayaktakiler). Ahmet Türe, Faris, B. Mustafa, Hakan ve Salih. (oturanlar)”

TRİBÜNLERDE COŞKULU TARAFTAR VARDI

Batman Petrolspor’u, 80 ve 90’lı yıllarda tribünlerde destekleyen dönemin koyu taraftarları, şimdilerde olgunlaştı. Kapalı tribün kadar açık tribünleri de dolan 16 Mayıs şehir stadının dört bir yanı Kırmızı-beyaz renklerle oluşuyordu. Taraftarlar, “Benim rengim Kırmızı-beyaz” diye haykırıyordu. Dönemin kulüp yöneticileri, maç öncesinde futbolseverlere Kırmızı-beyazlı forma jestinde de bulunuyordu. İşte 95-96 futbol sezonunda şampiyon olan Kırmızı-beyazlıların koyu taraftarından bir kare.

SALINCAKTA MAÇ KEYFİ

Batman Belediyespor ‘şampiyon’luk kovaladığı dönemlerde kapalı ve açık tribünlerde yer bulamayan koyu taraftarlar, çevredeki apartmanlarda maç izlerdi. Bazı futbolseverler ise stada komşu olan Luna Park’ın salıncaklarında maç izlemenin keyfini çıkarıyordu. İşte Batman Belediyespor’un bir maçını, stat bitişiğindeki salıncakta izleyen futbolseverler objektiflerimize böyle yansımıştı.

PETROL, VALİ’Yİ BÖYLE KARŞILAMIŞTI

1998-2000 Yılları arasında Batman Valiliğini yapan Temel Koçaklar, Petrolspor’un 2. Lig play-off müsabakalarında başarılı olması için her türlü desteği vermişti. Kadrosunun güçlü olduğu dönemde 16 Mayıs şehir stadı tribünlerinin dar geldiği Kırmızı-beyazlı taraftarlar kadar il yöneticileri de tribünlerde yerini alıyordu. Petrolspor yönetim kurulunun yaptığı “Sayın Valimiz hoş geldiniz” yazılı pankart taraftarların da ilgisini çekmişti. İşte açık tribünlerde meşalelerin yakıldığı 1998-99 sezonundan anlamlı bir kare.

Editör: TE Bilişim