Reşat Yiğiz

PETROLSPOR’UN DÜNÜ

Muammer Aygül’ün Teknik Direktörlüğünü yaptığı 1990’lı yıllarda Petrolspor’un kadrosunun iskeletini yerli futbolcular oluştururdu. Asbaşkanlığını Selami Büyükyapıcı ve Genel Kaptanlığını da Kaplan Kaplan’ın yaptığı Kırmızı-beyazlılar, o dönemler mütevazi kadrosuyla Elazığ, Şanlıurfa ve Mardin gibi takımlara kök söktürüyordu. İşte Güler, Büyükyapıcı ve Kaplan’ın yedek kulübesinde bir maçı izlediklerinde objektiflerimize böyle yansımıştı.

YORGUN STAD

Batman 16 Mayıs şehir stadının dili olsa da anlatsa. Ne şampiyonluklar gördü ne nefes kesen müsabakalara sahne oldu şehrin o eski stadı. Belediyespor’un 2 kez şampiyonluk yaşadığı, Petrolspor’un da 2. Lig ve play-off heyecanını yaşattığı Batmanlı futbolsever, 2018’de artık 16 Mayıs şehir stadının yolunu tutmayacak. İlkyarının son maçlarını bu stad da oynayan Batman’ın tek profesyonel takımı, 2018’in ikinci yarı maçlarını Güney Raman çevre yolu üzerindeki stad da oynayacak. Bir dönemler zemini parmakla gösterilen 16 Mayıs stadından bir kare.

YILDIZLAR, PETROL’DE YETİŞTİ

Batman Petrolspor’un altyapısında minikler, yıldızlar ve amatör takım profesyonel ekibe; hemen her sezon geleceğin birkaç yıldız futbolcusu kazandırıyordu. Yıldız futbolcuların kendilerine güven kazanmaları için Batman Petrolspor’un, 16 Mayıs şehir stadındaki müsabakaları öncesinde minik ve yıldızlar takımlarının müsabakaları görülmeye değerdi. İşte 80’lı yılların sonunda Petrol yıldızlarının 16 Mayıs şehir stadında maç öncesinde stadı terk ettiği an.

AYDINKONAK’TA ÇİLELİ YILLAR

Sentetik sahaya dönüşmediği dönemde Aydınkonak semt sahası, amatör futbolcular için çileydi. Yazın toz, kışın da çamur deryası içinde mücadele ettikleri o sahada karşılaşmalar da tansiyon yükseliyordu. Güvenlik görevlileri zaman zaman olayları yatıştırmak da zorlanıyordu. İşte bir maç bitiminde güvenlik görevlilerin müdahale ettikleri bir müsabakadan kare.

KÖY GENÇLERİNE SAHA

Mehmetçik, bir dönemler ‘Pilot köy’ olarak seçtiği Batman merkeze bağlı Soğuksu köyündeki gençlere, futbol sahası kazandırmıştı. İlkokul binası bitişiğindeki alanı, futbol sahasına dönüştüren Mehmetçik’e köylülerden teşekkür yağmıştı. Köy ortasına asılan pankartlardan biri de “Ordu Millet el ele’ yazılı dövizdi. İşte yılar öncesinde Soğuksu köyündeki gençlerin futbol sahasında ilk müsabakaya çıktıkları andan bir manzara.

Editör: TE Bilişim