Reşat Yiğiz

PETROL’ÜN UNUTULMAYAN BAŞARISI

1997-2000 Yılları Batman Petrolspor’un başarılı dönemiydi. Kulüp Başkanı Talat Atalay, Kırmızı-beyazlı ekibe transfer ettiği futbolcular da iz bırakmıştı. Dönemin takım kaptanları Veysel ve Reşit, iç saha maçlarının yanı sıra deplasmanlarda da arkadaşlarını motive ediyordu. İşte Petrol’ün Adıyaman deplasmanında maç öncesinde arkadaşlarını motive eden Reşit, Okan Babahasan, Ercan, Okan Öztürk ve Veysel’le objektiflerimize yansıyan an.

5 EKİPTE FORMA GİYDİ

Batman Petrospor’un alt yapısında yetişen Mehmet Can Kaygu, 1996-2003 yılları arasında 5 profesyonel takımın formasını giydi. Kırmızı-beyazlı ekibin altyapısında yetişen Mehmet Can, Ankara Gençlerbirliği, Bitlis Güzeldere, Kurtalanspor ve Adıyamanspor’da top koşturdu. Aktif futbolu erken bırakan Mehmet Can Kaygu’nun en büyük özlemi ise yetiştiği Petrospor’u yeniden 2.ligde görmek. İşte Mehmet Can’ın, Bitlis Güzelderespor formasının altındaki karesi.

YERLİ FUTBOLCULAR YETİŞTİREN KULÜPTÜ

1994-95 Sezonuna kadar 2.ligde mücadele eden Batman’ın eski profesyonel ekibi Belediyespor kadrosunun yarısı yerli futbolculardan oluşuyordu. Kısa bir dönem takım kaptanlığını merhum Metin Kanağı’nın yaptığı Turuncu-mavili ekibin yerli futbolcularından bazıları; Kaleci Fehmi, Cüneyt, Metin Kanağı, Servet, Habip, Bekir, İbrahim ve Hakkı’nın forma giydiği bir maç öncesi 16 Mayıs Şehir stadından bir kare.

SEYİTHAN, BELEDİYE’DE FUTBOLU BIRAKTI

Mardin-Kızıltepeli olmasına rağmen futbolda başarılı dönemini Batman Belediyespor’da geçiren Seyithan Özdaş, Turuncu-mavili ekibin unutulmaz futbolcularındandı. Uzun yıllar kaptanlığını yaptığı Belediye’de futbolu bırakan Seyithan’ın, forma giydiği dönemlerde kaleci Fehmi, Cüneyt ve Bekir gibi yıldız futbolcular da Turuncu-Mavili ekip için ter dökmüştü. İşte Seyithan’ın kaptanlık yaptığı Belediyespor’un 2.ligden düştüğü sezon.

KAPTAN AHMET VE AĞRILI ŞEREF

Batman Petrolspor, 2.ligde olduğu dönemde eski futbolcusu Ağrılı Şeref, eski takımıyla da karşı karşıya gelmişti. Ağrı’da güçlü rakibiyle berabere kalan Kırmızı-beyazlılar, Batman 16 Mayıs Şehir stadında da Ağrı’yı 3-1’lik skorla devirmişti. İşte kaptan Ahmet Demirhan ile bir dönemler Petrol’ü ikinci lige çıkaran Ağrılı Şeref’in, maç öncesinde birbirine başarı diledikleri kare.

Editör: TE Bilişim