Reşat Yiğiz

BURASI ESENTEPE GÜZERGAHI
1997’de Batman Valiliğinin düzenlediği halk yürüyüşünün start verildiği yer, şimdi ki Esentepe kavşağıydı. Eski Devlet hastanesi karşısındaki çok katlı bina dışında Gültepe ve Belde mahallesi henüz oluşmamıştı. Şimdi ki Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Batman Vali yardımcısıydı. Dönemin Valisi Necati Develioğlu’na, Belediye Başkanı merhum Salih Gök ve İl Sağlık Müdürü İhsan Altun da eşlik etmişti. İşte Esentepe kavşağından başlayıp şehir merkezinde sona eren halk yürüyüşüne katılan yöneticilerin objektifimize yansıyan bir karesi.

BATMAN-DİYARBAKIR DOSTLUĞU
1999-2000 Futbol sezonunda Süper Lig maçları için Antalya’dan geçecek bileti Diyarbakır’dan alan Batman Petrolspor’un komşu takımla berabere kalması dostluğu pekiştirmişti. Dönemin Petrolspor Kulüp Başkanı Talat Atalay ve Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Mehmet İpek, iki şehrin belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu o müsabakada şeref tribününde objektiflerimize böyle yansımıştı.

BATMAN, BÖLGE TAKIMLARIYLA DOSTTU
Batman Petrolspor, bir döneminde grubunda bulunduğu bölge takımlarıyla dostluğu sahada da tribünde de pekiştiriyordu. Ligden düşen Mardin-Kızıltepespor, Batman’da konuk olduğunda şeref tribününde renkli bir görüntü oluşmuştu. 1993-94 Futbol sezonunda maçları kaçırmayan yöneticilerden Batman eski Valisi Salih Şarman, Hava Meydan Komutanı Albay Muharrem Atak, TPAO Bölge Müdürü Mustafa İşbilir, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Tarhan, Kızıltepespor Kulüp Başkanı Şehmus Duyan ve kayıp işadamı Mustafa Kaya’nın da bulunduğ karede Yazı İşleri Müdürümüz Arif Arslan da vardı.

BİR DÖNEMLER BATMANSPOR
Batman Amatör Ligi’nin en eski takımlarından Batmanspor, bir dönemler iki grup halinde oynanan sezonda liderliği elinde bulunduran kulüptü. Maçların Türkiye Petrolleri stadında oynandığı dönemde A grubunda Batmanspor liderliğe oynuyordu. Kulüp Başkanlığını Mahmut Akyol, yöneticilerden Adnan Ete ve uzun yıllar Defterdarlıkta görev yapan Yüksel’in kaptanlığını yaptığı Batmanspor’dan bir kare.

KARŞIYAKA TUTUNAMADI
Batman amatör liginin köklü kulüplerinden Karşıyakaspor, profesyonel lige kadar yükselen ekip olmuştu. Amatör ligde Başkanlığını Orhan Aslan’ın yaptığı Karşıyaka, bünyesinde birçok futbolcu yetiştirdi. Enver Özdemir’in kulüp başkanlığını üstlenmesinden sonra Karşıyaka, Batman’ın 3. Profesyonel ekibi olmuştu. İşte Karşıyaka’nın 90’lı yıllardaki başarılı kadrosu. Karşıyaka daha sonra amatöre daha sonra da 2. Kümeye düşmüştü.

Editör: TE Bilişim