Reşat Yiğiz

PETROL’ÜN ‘ACAR’ FUTBOLCUSUYDU

Batman’ın ‘futbol’ okulu olarak bilenen Petrolspor’da bir dönemler forma giyen yıldız futbolcuların başında İzmir-Altaylı Ahmet Acar geliyordu. Başarılı orta saha futbolcusu Acar, “Bir çok kulüpte forma giydim ama Batman Petrol gibi örnek bir takım görmedim. Aktif futbolu Batman’da bırakacağım” demişti. Acar, dediğini yaptı. Aktif futbolu bıraktıktan sonra memleketi İzmir’e yerleşen Acar’ın, yıllar öncesinde 16 Mayıs şehir stadında Diyarbakırspor’u 2-0’lık net skorla deviren Petrol’ün galibiyetinde etkili olmuştu. İşte Acar’ın, açık tribün önünden bir karesi.

TOLGA’NIN EN İYİ DÖNEMİ BATMAN’DI

Bir dönemler 2. Ligde fırtına gibi esen Ankara-Telekom’un başarılı orta saha elemanı Tolga Pak, Petrolspor’un ele avuca sığmayan futbolcusuydu. Asistliğinin yanı sıra attığı gollerle Batmanlı futbolseverleri ayağa kaldıran Tolga, Kırmızı-beyazlı ekibin başarısında rol oynamıştı. Futbolda en iyi dönemini Batman’da geçiren Tolga, 16 Mayıs şehir stadında bir maç öncesinde kendisini çağıran futbolseverlere koştuğu esnada objektiflerimize böyle yansımıştı.

 PETROL’ÜN MAÇLARINI KAÇIRMAZDI

Türkiye Spor Yazarları Derneği Batman İl temsilciliği görevini sürdüren Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Başkanı Arif Arslan, tam 32 yıldır profesyonel kulüp olan Batman Petrolspor’un maçlarını kaçırmayan gazetecilerden. 90’lı yılların başında henüz yeni kapalı tribünün yapıldığı 16 Mayıs şehir stadında bir maç öncesinde Arslan’la, Kırmızı-beyazlıların bir karesi. O dönem Petrol’ün kadrosundan bazı futbolcular; “Okan Atalay, Kaleci Cem, Metin Şimşek, Mehmet Sevim, Abdulkerim (ayaktalar), Yahya Kayra, Selman Gönül, Salih ve Hayrettin Aktan (oturanlar).”

ALTYAPISI GÜÇLÜ EKİPTİ

Petrol’ün amatör takımında yetişen futbolcular, profesyonel takımda da forma giydi. TPAO saha zemininin toprak olduğu dönemlerde altyapısından iyi futbolcuların yetiştiği Kırmızı-beyazlı ekipte kaleci Salih, Padir, Abdülkerim ve Hakkı gibi yıldız futbolcular yetişmişti. Petrol’ün amatör takımı o dönemler Batman amatör liginde açık puan farkıyla şampiyon oluyordu. İşte Petrol’ün amatörlerinin 90’lı yıllardaki kadrosu.

BALPINAR, PETROL’ÜN İDMAN SAHASIYDI

Batman’ın Balpınar beldesindeki mera, Kırmızı-beyazlı ekibin idman sahası konumundaydı. Bir dönemler Petrol’ün file bekçiliğini Giresunlu Hüsnü yaparken, forvet elemanı Şeref ve Batmanlı Emin Tosun’un da forma giydiği o başarılı ekip, Balpınar’da maçlara bileniyordu. İşte yıllar öncesinden Balpınar merasında idman yapan Kırmızı-beyazlı ekibin eski futbolcularından bir kare.

Editör: TE Bilişim