Reşat Yiğiz

HER MAÇ SONRASI HALAY
Adanalı kaleci Ahmet Ziya, İkiztepeli Şahabettin, Şanlıurfalı İsmet gibi kariyeri başarılarla dolu futbolcuların oluşturduğu Batman Belediyespor, 1989-90 sezonunda 2. Lig’e çıkmıştı. Dönemin Belediyespor Genel Kaptanı Süleyman Güç, takımın 12. Adamı gibiydi. İşte bir maç sonrası futbolseverlere 3 puan armağan eden Turuncu-mavili ekipteki eski futbolcuların halayı.

İLK ŞAMPİYONLUĞU GETİREN TAKIM
Dönemin Belediyespor yöneticilerinden eczacı Necat Güneştan, Zabıta Müdürü Tahir Öztaşkın, Belediyespor antrenörü merhum Mehmet Turgut ve dönemin Gençlik Spor Müdürü Abdulkadir Ekmen’in buluduğu karede Belediyespor, şampiyonluğunu ilan ettiğinde 16 Mayıs şehir stadı, cıvıl cıvıldı. Kaptan kaleci Ahmet Ziya ile diğer futbolcuların taşıdığı ‘Taraftarlarımıza minnettarız’ yazılı pankart ve kesilen kurban objektiflerimize böyle yansımıştı.

STAD ÇEVRESİNDE YAPI YOKTU
Yaklaşık 35 yıldır Batman’ın profesyonel temsilcilerine hizmet eden 16 Mayıs şehir stadyumu, 1986 yılında resmi maçlara açıldı. Petrolspor ile Belediyespor’un müsabakalarını oynadığı dönemde stad etrafında tek-tük yapı vardı. İşte Belediye’nin zirvede olduğu dönemdeki bir kaç futbolcu; kaptan Senai, kaleci Murat, Yılmaz, Erhan ve Kemal.

TARAFTARLA KUCAKLAŞAN EKİPTİ
Batman Belediyespor’un şampiyonluk kovaladığı sezon, 16 Mayıs şehir stadının tribünleri tıklım tıklım olurdu. Kaptan Seyithan, merhum sağbek Polat, Kemal, Şahabettin ve İsmet, her gol sevincinde stadın kapalı tribünlerine koşardı. Aldığı farklı galibiyetlerle adından söz ettiren belediyenin başarı dolu hikayesi bu karelerde kaldı.

EMEKTAR SPORCU; ÇOĞUN…
Batman Petrolspor’dan Belediyespor’a transfer olan Şafi Çoğun, bir dönemler Turuncu-mavili ekibin forması için ter döktü. Belediyespor’un şampiyonluğunda katkısı olan futbolcular arasında yer alan Şafi Çoğun, kaptan çıktığı maçlarda takım kaybetmedi. İşte 16 Mayıs şehir stadından bir maç öncesi arkadaşları Yusuf, kaleci Bedrettin, Kemal, İsmet ve Erhan’la maça çıkan Çoğun, kaptanlık pazubantıyla.

Editör: TE Bilişim