Reşat Yiğiz

KAMURAN YAVUZ FARKI
Eskişehirli Teknik Direktör Kamuran Yavuz, Batman Petrolspor’u 2. ligde ‘play-off ‘oynatmak için büyük uğraş vermişti. Dönemin TPAO Bölge Müdürü Talat Atalay, Yardımcıları İsmail Bezek ve Mustafa Kart, Teknik Direktör Yavuz’u Batman’a getirdiklerinde ‘Bölge Müdürlüğü’ binasında düzenledikleri basın toplantısında hedef büyüten bir ekip olduklarına dikkat çekmişti. İşte Kamuran Yavuz’un ilk basın toplantısından bir kare.

BELEDİYESPOR’UN BAŞARILI EKİBİ
1990 Yılında 2. lige ‘merhaba’ dediğinde Batman Belediyespor,  rakiplerinin adeta korkulu rüyasıydı. 16 Mayıs Şehir stadı onarıma alındığında maçlarının TPAO stadında oynayan Belediyespor’un o unutulmaz 11’i; “Kaleci Zeki, Yusuf, Hasan, Yılmaz Nas, Şahabettin Yanar, Mehmet Kaya (Ayaktakiler). Sabahattin, Erhan, Metin, Kemal ve İsmet (Oturanlar).”

PETROL’ÜN UNUTULMAZ 11’İ
Batman Belediyespor kadar Petrolspor da 2. ligde iz bırakan ekipti. Dönemin Teknik Direktörü Kamuran Yavuz’un başarıdan başarıya götürdüğü eski Kırmızı-Beyazlılar’ın 11’i. “Özgür, kaleci Mehmet, Hakan, Meriç, Tolga, Günay (Ayaktakiler). Merhum Fırat, Tekin, Faruk, Veysel ve Ahmet Demirhan (Oturanlar).”

MERSİNLİ LEVENT ARIKDOĞAN DÖNEMİ
Mersinspor’u uzun yıllar çalıştırdıktan sonra Batman Petrolspor’u iki sezon çalıştıran başarılı Teknik Direktör Levent Arıkdoğan, Kırmızı-Beyazlı ekipte iz bırakan çalıştırıcılar arasındaydı. Dönemin Kulüp Asbaşkanı Mustafa Kart, eski Park Restaurant’ta Levent Arıkdoğan’la sözleşme imzaladıklarında objektiflerimize böyle poz vermişti.

BATMAN-CİZRE DOSTLUĞU
1994-95 Sezonunda ‘103 gol’le 2. Lige giren Batman Petrolspor’u kutlayan takımların başında Cizrespor yer almıştı. Batman Petrolspor’un şampiyonluk maçında anlamlı pankartla Batmanlı futbolseverlerin karşısına çıkan Cizre’yi taraftarlar ayakta alkışlamıştı. İşte Cizrespor’un, Petrol’e başarı dilediği o pankart.

Editör: TE Bilişim