Reşat Yiğiz

GÖNÜLAÇAR TPAO SAHASINDA YETİŞTİ

Batman Petrolspor’un altyapısında yetişen ve bir dönemler Gaziantepspor golcüsü olan Mehmet Gönülaçar, Galatasaray’ın yolunu tuttuğunda yer yerinden oynamıştı. Emektar saha olarak bilenen Türkiye Petrollerinin toprak zeminli sahasında yıllarca forma giyen Mehmet Gönülaçar, Kırmızı-beyazlı ekibin de unutulmazları arasında yer aldı. Petrol forması altında attığı gollerle dikkatleri üzerinde toplayan Gönülaçar önce Gaziantep’in yolunu tuttu, ardından da GS’ye transfer olmuştu. İşte Gönülaçar’ın Petrol’de forma giydiği dönemde çektiği hatıra bir kare.

1990-91 SEZONUNDA VAN KAMPI

Antrenör Abdulkadir Gayretli’nin 1990-91 sezonunda çalıştırdığı Batman Petrolspor, Van’da lige hazırlanmıştı. Orhan, Kenan, Mustafa Güç, Mehmet Gönülaçar, Samet, Sait Baymaz, merhum Metin Kanağı, Sıtkı, Ayhan, Samet, Metin Şimşek, Bedrettin, kaleci Resul, Mehmet Zengin, Faris, Nezir ve Selman Gönül’ün forma giydiği o dönemde Petrolspor, grubun güçlü ekiplerine kök söktürmüştü. İşte Van kampından bir kare.

ZAMBAK’LI BELEDİYESPOR

Adana’da forma giydikten sonra bazı takımlarda Teknik Direktörlük yapan Fatih Zambak, Batman Belediyespor’a ‘kurtarıcı’ olarak gelmişti. Malzemeciliği Rahmi Aydağ’ın yaptığı dönemde yerli futbolculardan Yılmaz Nas, Yusuf Gönül, kaleci Bedrettin, Erhan, Bekir, Habip ve Adnan’ın da forma giydiği  Turuncu-Mavililer, 2. Ligde tutunamamıştı.

ASANSÖR TAKIM OLMUŞTU

İki kez 2. Lige çıkmasına rağmen tutunamayan Turuncu-Mavililer, güçlü kadrosuna rağmen ‘asansör takım’ unvanını almıştı. Hanefi Biçimli’nin kaptanlığını Batman Belediyespor’da iz bırakan futbolcular arasında Batmanlı Yusuf, Samet, Habip, Erhan, Adnan, Mardin-Kızıltepeli Seyithan ve Bekir vardı. Belediyespor kadrosunun yarısını ise yerli futbolcular oluşturuyordu. İşte 16 Mayıs şehir stadında bir idman öncesinde Turuncu-Mavililerin 1992-93 kadrosu.

2. LİGİN BAŞARILI EKİBİYDİ

Eskişehirli başarılı Teknik Direktör Kamuran Yavuz ile yardımcıları Musa hoca ve Cahit Sönmez döneminde Batman Petrolspor, büyük başarıya imza atmıştı. Kulüp Başkanı Talat Atalay, yöneticiler İsmail Bezek, Mustafa Kart, Sait Baymaz ve Hidayet Eren’in de aralarında bulunduğu o unutulmaz futbolcular objektiflere böyle poz verirken, 16 Mayıs şehir stadının tribünleri ise muhteşemdi. İşte 1999-2000 sezonundan Batman Petrol’ün bir karesi.

Editör: TE Bilişim