Reşat Yiğiz

SPOR BAKANI BÖYLE KARŞILANMIŞTI

Anayol iktidarı döneminde Gençlik ve Spor Bakanlığı yapan Bursa eski Milletvekili Şükrü Erdem, 1996 yılında Batman’da sporseverler tarafından ilginç pankartlarla karşılanmıştı. Batman Hava limanının ana giriş kapısı şimdi ki ‘Tekstil kent’e komşu konumundaydı. Bakanlığın Batman’a daha fazla spor tesisleri yapması için dönemin profesyonel ile amatör takım temsilcileri, sporcularla birlikte hazırladıkları talep içerikli bez pankartla eski Bakan Şükrü Erdem’i karşılamıştı. İşte o karşılama sırasında Batman Çağdaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan ile kapatılan kanal 72 TV spor haberleri sunucusu Kutbettin Barlak’ın bulunduğu o ilginç karşılamadan bir enstantane.

DİYARBAKIR STADINDA TANIDIK YÜZLER

Yıl 1980. Batmanlı Milli futbolcu Orhan Kapucu ve arkadaşı Hamdin Yılmaz, vatani görevlerini Diyarbakır Levazım amirliğinde yaptı. Batman yıldız karması ile Diyarbakır karması arasında oynanan müsabakayı, Batmanlı iki asker Kapucu ve Yılmaz da izlemişti. İki askerin de izlediği yedek kulübesinde, dönemin eski futbolcularından kaleci Naci Kumaş, Ahmet Ekinci ve Metin Alptekin, bir arada oldukları Diyarbakır eski stadının o yedek kulübesi şimdi konut alanına dönüştürüldü.

BATMAN FUTBOLUNA KATKI SAĞLADI

Bir dönemler Batman Petrolspor’un istikrarlı futbolcuların başında yer alan isim Bursasporlu Günay’dı. Futbolseverlerin gönlünde taht kuran Günay, 3 sezon formasını giydiği Kırmızı-beyazlı ekipten transfer olduğu Ankara-Gençlerbirliği’nde futbola veda etmişti. İşte TPAO stadında Günay, bir idmanda objektiflerimize böyle yanmıştı.

AMATÖRLER ‘ÇAMUR’DAN ADAM OLURDU

Batman amatör küme maçları için yapılan Aydınkonak semt sahası, bir dönemler yağışlı havalarda ‘çamur derya’sını andırırdı. Yayaların bile yürümekte zorlandığı o stad da futbolcular 90 dakika takımlarının başarısı için mücadele eder, sakatlık bile geçirirdi. İşte 90’lı yıllarda bir maç bitiminde Batmanlı bir amatör futbolcunun hali. O fedakar futbolcu adeta ‘çamurdan adam’ı andırıyordu.

TPAO STADI

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Batman Bölge Müdürlüğü’nün emektar sahası, Petrol’ün maçları ile idmanlarını sürdürdüğü tek sahaydı. Kırmızı-beyazlıların bir üst lige çıktığı dönemde o güçlü kadroda Mehmet Ünver, Şeref, Faruk ve Metin Şimşek gibi başarılı futbolcular kadronun değişmez on birinin aslarındandı. İşte emektar sahanın çim ve sentetik sahaya dönüşmeden son hali.

Editör: TE Bilişim