Reşat Yiğiz

MAÇLARDA KADIN HAKEM

35 Yıldır futbol müsabakalarına ev sahipliği yapan 16 Mayıs şehir stadı, artık büyüyen petrol kentinin yükünü kaldırmıyor. Şehir stadı geçmişte dört profesyonel takıma sahip olan Batman’ın resmi müsabakalarının tek adresiydi. Belediyespor’un ikinci ligde olduğu dönemlerde hakem triosu arasında kadın hakemler de vardı. İşte Seyithan Özdaş’ın takım kaptanlığını yaptığı Belediyespor maçında görevlendirilen kadın yan hakemin objektiflerimize yansıyan karesi.

AĞRILI GOLCÜ ŞEREF

Batman’da forma giyen Ağrılı Şeref,  Petrolspor’un bir dönemler ele-avuca sığmayan golcüsüydü. Mehmet Ünver’den sonra Kırmızı-beyazlı ekipte en fazla gol kaydeden Şeref, 3.ligde zirve mücadelesi verdiği dönemde Batman’a konuk olan komşu il Bitlis’in filelerini 2 golle süslemişti. İşte golcü Şeref’in o maçtaki mücadelesinden bir kare.

SPORDA KATKILARI UNUTULMAYANLAR

Batman’ın futboluna hizmet veren dönemin spor yazarları ve yöneticileri arasında Batman Çağdaş Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan da vardı. ASKF yöneticilerinden Bahri Tunç, Hüseyin Demirhan ve Tüpraş’ta bazı eski yöneticilerin de aralarında bulunduğu 16 Mayıs Şehir stadındaki ödül töreninde Yazı İşleri Müdürümüz Arslan, plaketini dönemin ASKF üst düzey yöneticilerinden almıştı. İşte Şehir stadındaki o ödül töreninden bir kare.

SAKARYA’YI DEVİREN TAKIMDI

2003-2004 Futbol sezonunda Sakarya’ya konuk olan Batman Petrolspor’un Teknik Direktörü eski Fenerbahçeli Turan Sofuoğlu’ydu. Genel Kaptanlığı Sait Baymaz, Kulüp Müdürlüğü’nü Feridun Yeni ve Antrenörlüğü Hayrettin Aktan’ın yaptığı Kırmızı-beyazlı ekip deplasmanda güçlü rakibini trafik kazasında hayatını kaybeden Vanlı Fırat’ın golleriyle devirmişti. Kırmızı-beyazlı ekipte o dönemde forma giyen futbolcular arasında Hakan, Önder, Sertaç, Mesut ve Ahmet Demirhan vardı. İşte Sakarya’da tarih yazan o ekipten bir kare.

SOFUOĞLU TUTUNAMAMIŞTI

Büyük umutlarla Batman Petrolspor’un başına getirilen Turan Sofuoğlu,  2003-2004 futbol sezonunda Türkiye 2. PTT liginde mücadele eden Batman Petrolspor’un kötü gidişatına ‘dur’ diyememişti. Dönemin yöneticilerinden büyük destek alan ve takıma önemli futbolcular getiren Sofuoğlu, Kırmızı-beyazlıların bir alt lige düşmesini engelleyememişti. İşte Sofuoğlu ile eski Genel Kaptan Sait Baymaz ve Feridun Yeni’nin bir arada olduğu kare.

Editör: TE Bilişim