Reşat Yiğiz

16 MAYIS STADI VE ŞAMPİYONLUK

Futbolda bir dönemler heyecan yaşatan ekip Batman Belediyespor’du. Batman eski Belediye Başkanı Ataullah Hamidi’nin, Başkanlığı yaptığı turuncu-mavili ekip güçlü kadrosu ile Kars, Elazığ ve Bingöl gibi güçlü ekipleri devirerek şampiyonluğa ulaşmıştı. Şehir stadının etrafında  apartmanlar yeni yeni yükselirken, Turuncu-mavili ekip de o stada şampiyonluğu getirmişti. Hakkari Yüksekova’yı 5-1’lik skorla devirdikten sonra futbolseverler Belediyespor’un şampiyonluğunu doyasıya kutlamıştı. Batman’a ilk şampiyonluğu getiren Belediyespor’un tarih yazdığı 16 Mayıs şehir stadından bir kare.

FUTBOLSEVER YÖNDEM

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde iz bırakan Mehmet Yamaç’ın, Yardımcısı Fikret Yöndem 1993-94 futbol sezonunda Kırmızı-beyazlı ekibin sezon açılışında futbolseverlere umut vermişti. Teknik Direktörlüğünü Muammer Aygül ile Asbaşkanlığı Kaplan Kaplan’ın yaptığı Kırmızı-beyazlı ekipte o sezon forma giyen futbolculardan bazıları; “Sait Baymaz, Metin Şimşek, Mehmet Sevim, kaleci Fehmi ve Mahmut.” 16 Mayıs Şehir stadında sezon açılışında konuşan eski Başkan Yöndem’in bir karesi.

SAHASINDA KAYBI YOKTU

2. Ligde bir dönemler rakiplerinin korkulu rüyası olan Batman Petrolspor, Malatyaspor’u dize getirmişti. Futbolseverlerin tribünleri doldurduğu dönemlerde Kırmızı-beyazlı ekibin kadrosunda kaleci Mehmet Demir, kaptan Ahmet Demirhan, Faruk, Reşit, golcü Önder, Servet ve Tolga yer alıyordu. Batman Petrol-Malatya maçı öncesinde 16 Mayıs Şehir stadından bir manzara.

BALPINAR PETROL’ÜN İDMAN SAHASIYDI

Balpınar beldesindeki mera, Batman’ın profesyonel ekiplerinin idman sahası gibiydi. Bir dönemler 2.lig ve PTT liginde mücadele veren Kırmızı-beyazlılar, Türkiye Petrolleri stadı ve Şehir stadından daha çok Balpınar beldesindeki merada çalışıyordu. Kırmızı-beyazlı ekibin unutulmaz futbolcularından sol bek Abdulkerim, orta saha elemanı Muhammed ve forvet Şeref, idman yaptıkları Balpınar’da bu kare gazetemizin sararan arşivlerinde kaldı.

DİYARBAKIR’LA ZORLU MAÇ

Batman Petrolspor bir dönemler grubunda olduğu komşu il Diyarbakırspor’la kıyasıya çekişen bir ekipti. Mehmet Kaplan, Tolga, Okan Öztürk, Veysel, Okan Babahasan, kaleci Mehmet Talaş, Reşit, Emin Tosun ve Ahmet Demirhan gibi kaliteli futbolculardan oluşan Kırmızı-beyazlılar, güçlü rakibini deplasmanda devirmişti. Emin Tosun’un golüyle Diyarbakır’ı sahasında yenen Kırmızı-beyazlıların maç öncesinden bir karesi.

Editör: TE Bilişim