Reşat Yiğiz

İZ BIRAKAN FUTBOLCULAR

1960 Yılında kurulan Batman Petrolspor, uzun yıllar Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü bünyesinde iken tarihi başarılara imza attı. Altyapıya verdiği önemle bilinen Kırmızı-beyazlı ekipte 1988-89 futbol sezonunda denemelere alınan Mehmet Gönülaçar daha sonra Galatasaray’a, merhum Metin Kanağı ise Malatyaspor’a transfer olmuştu. TPAO’nun emektar sahası idman ve maçlar öncesinde arasözlerle sulanırdı. İşte 1988-89 sezonu öncesinde Kırmızı-beyazlı ekibin denemelerine alınan dönemin başarılı futbolcuları; Mehmet Gönülaçar, Metin Kanağı ve Sıtkı Özdemir (Ayaktakiler). Salih ve Abdülkerim (oturanlar).

BELEDİYE, AĞRI MAÇI TPAO STADINDAYDI

İlçe dönemlerinde 16 Mayıs şehir stadı onarıma alındığında; Batman’ın profesyonel takımları rakiplerini TPAO stadında ağırlardı. Kaptanlığını bir dönemler eski futbolcu Şafii Çoğun’un yaptığı Turuncu-Mavili ekipte forma giyen futbolcular arasında Şanlıurfalı İsmet, Samsunlu Sabahattin, Şahabettin Yanar ve Yusuf Gönül de vardı. İşte TPAO stadında Batman Belediyespor’a konuk olan Ağrıspor ile Belediyeli futbolcular maça çıkarken.

STADYUMDA BU MANZARALAR VARDI

Batman 16 Mayıs şehir stadının dili olsa da anlatsa. Şampiyonluk ve play-off heyecanının yaşandığı o tarihi stat da Mehmetçikten il yöneticisine, esnaftan sade vatandaşa dek herkes hafta sonu 2. ve 3. Lig maçlarının oynandığı şehir stadına akın ederdi. İddialı maçlar öncesinde dönemin Batman Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mecit Korkut, genç futbolculara başarı dilemeden protokoldeki yerini almazdı. Batman şehir stadında başarılı sezondan bu fotoğraf geride kaldı.

BELLEKLERDE KALAN MAÇ

Batman Petrolspor ile Elazığspor arasında geçmişten günümüze ezeli rekabet vardı. 2. Lig mücadelesini veren iki ekip arasındaki iddialı karşılaşma ise 1993-94 futbol sezonunda yaşandı. Eski Milli hakemlerden Ünsal Çimen’in yönettiği maç 1-1’lik skorla bitince, maç sonrası kent merkezinde gerginlik yaşanmıştı. Kaptanlığı Sait Baymaz ile Metin Şimşek’in de forma giydiği Petrolspor’da o tarihi maç öncesinde futbolcular İstiklal marşını okurken.

16 MAYIS YER KALMAZDI

Bir bölümü açık olan Batman 16 Mayıs şehir stadının tribünleri tıklım tıklım olurdu. Batman’ın profesyonel takımlarının iddialı olduğu dönemlerde şehir stadı, manzarası görülmeye değerdi. Müsabaka öncesinden stadın yolunu tutan futbolseverler ne kapalı ne de açık tribünde yer bırakırdı. İşte 1998-99 futbol sezonunda Batman Petrolspor’un iddialı maçı öncesinde açık tribünden bir kare.

Editör: TE Bilişim