Reşat Yiğiz

ŞAMPİYONLUK BÖYLE KUTLANMIŞTI

Batman Petrol’ün bir üst lig, yani 2. Lige çıktığı yıl; 1995-96 futbol sezonuydu. 16 Mayıs şehir stadının dört bir yanı seyirci dolmuştu. Başarı pankartları, stadın tel örgüleriyle doluydu. Hakkari-Yüksekova’yı 7-1’lik skorla yendikten sonra 2. Lige ‘merhaba’ diyen Kırmızı-beyazlıların, şampiyonluk turuna binlerce futbolsever eşlik etmişti. Emekli eğitimci Nevzat Tuna’nın da renk kattığı yerel sanatçıların konseri, stat da bayram havası estirmişti. Batmanlı sanatçı emekli eğitimci Nevzat Tuna’nın, stattaki seyircilere seslendiği o unutulmayan konserden bir kare.

PARTİ BAŞKANLARI MAÇ KAÇIRMAZDI

Uzun yıllar Anavatan Partisi Batman İl Başkanlığını yapan Muhittin Hamidi, bir dönemler Batman Petrolspor’un maçlarının tutkunuydu. Hamidi, maç kaçırmazdı. Batman’a gelen hakemlere maç öncesinde çiçek verip ‘hoş geldiniz’ diyen eski politikacı Hamidi, futbolseverlerin de gönlünde taht kurmuştu. İşte 16 Mayıs şehir stadında Hamidi, hakemlere çiçek verdiği sırada objektiflerimize yansıyan o an.

İŞBİLİR’İN UĞURLU ŞAPKASI

Kısa süreyle TPAO Batman eski Bölge Müdürlüğü görevini yapan Mustafa İşbilir, Petrolspor’un da Başkanlığını yaptı. Dönemin Kırmızı-beyazlı yöneticileriyle birlikte takımın bir üst lige çıkmasında emeği olan İşbilir, 16 Mayıs şehir stadının yolunu tuttuğunda ise ‘Şampiyon Batman Petrolspor’ yazılı şapkayı kafasından çıkarmazdı. 16 Mayıs stadının kapalı tribünlerinin önünde Petrol’ün şampiyonluk hatırasında İşbilir, objektiflerimize böyle yansımıştı.

TARAFTARLAR, DEPLASMANDAYDI

Geçmişi Süper ligdeki bazı kulüplerinden daha eski olan 57 yıllık kulüp Batman Petrolspor’a gönül verenler, deplasman dinlemezdi. Bir dönemler Mardinspor’un da grubunda olduğu Kırmızı-beyazlılar, zor durumdaki rakibini deplasmanda 3-1’lik skorla devirip yoluna devam etmişti. İşte Batman Petrol’ü, Mardin deplasmanından yalnız bırakmayan eski taraftarlardan bir kare.

Editör: TE Bilişim