Reşat Yiğiz

TAKIMLAR DA STAT DA DEĞİŞTİ

57 Yıllık Petrolspor ile mazisi 25 yıla dayanan Batman Belediyespor’un 3. ligde aynı grupta mücadele ettiklerinde ‘16 Mayıs Şehir Stadı’nın muhteşem görüntüsü vardı. Stadın çim zemininin güzelliği dikkat çekiciydi. Batman’ın iki profesyonel takımının maçlarını ise binlerce taraftar izlerdi. 90’lı yıllarda şampiyonluğu hedefleyen Belediyespor’un rakiplerinden biri de Petrolspor’du. Bir dönemler Kırmızı-beyazlı ekibin formasını giyen Küçük Metin, Şahabettin eski takımlarına karşı forma giymişti. İşte o anı donduran bir kare. Küçük Metin penaltıdan kaydettiği golü Petrol kalecisi Resul kurtaramamıştı. Penaltı atışını izleyen Şahabettin, kaptan Sait Baymaz, Reşit, Nezir ve Mustafa Güç, objektiflerimize böyle yansımıştı.

HAMİ’NİN ‘ÇAĞDAŞ’ İLGİSİ

Komşu il Siirt spor bir dönemler mücadele ettiği Süper ligde Batman’a konuk olan Trabzon kafilesi soluğu tarihi ilçe Hasankeyf’te almıştı. Ramazan ustanın mağarasında arkadaşları ile dinlenen Trabzon kaptanı Hami Mandıralı, Batman Çağdaş’ın spor sayfasını incelediği an.

PETROL, KOLEJ GİBİ BİR EKİPTİ

Batman Petrolspor, 3.ligde şampiyon olduğu 1995-96 futbol sezonunda oluşturduğu ekip, kolej takımının havasını andırıyordu. Yağışlı havalarda TPAO’nun kapalı spor salonunda idmanlarını yapan Kırmızı-beyazlıların o dönem formasını giyen Ağrılı Şeref, kaleci Sinan, Faruk ve Servet’in çalışma esnasındaki karesi.

ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ ARSLAN’DAN

‘103 Gol’le adını 2. lige yazdıran Batman Petrolspor’un ‘şampiyonluk’ öyküsünü Yazı İşleri Müdürümüz Arif Arslan, 1995-96 futbol sezonunda TRT başta olmak üzere bazı televizyonlara açıklamıştı. Kırmızı-beyazlı ekibin iç saha maçları kadar deplasmanlarda da maçları kaçırmayan Arslan, TRT’ye yaptığı söyleşi sırasında çekilen kare.

KARŞIYAKA’NIN UNUTULMAYAN KADROSU

Batman’ın profesyonel takımlarından Karşıyaka 3. lig terfi maçlarının oynandığı Mersin’de, rakiplerini yenerek ‘şampiyon’ olmuştu. 18 Mayıs 1998 tarihinde Mersin-Tarsus ilçesindeki Şehir Stadında Van Telekom’u 8-0’lık skorla deviren Yeşil-Sarılı ekibin o kadrosu; “Ramazan Bulut, Ahmet Seven, Mehmet Bakay, Kemal, Ekrem Kayra, Şahin Fidanlık (Ayaktakiler). İdris Eroğlu, Nevzat Şen, Medeni Demir, Enver Yavuz ve Adnan Şimşek (Oturanlar).

Editör: TE Bilişim