Reşat Yiğiz

İŞBİLİR VE EKİBİ DESTEK TURUNDAYDI
57 Yıllık Kulüp Batman Petrolspor’u başarıdan başarıya taşıyan Türkiye Petolleri Bölge Müdürlüğü’nün fedakar yöneticileri, kamu kurumlarının da kapısında mekik dokurdu. 1995-96 Futbol sezonunda Kırmızı-beyazlıları bir üst lige çıkarmayı başaran TPAO Batman eski Bölge Müdürü Mustafa İşbilir, Yardımcısı Mustafa Kart, yöneticilerden Hidayet Eren, Feridun Yeni, futbolculardan Metin Şimşek ile Ağrılı Şeref, destek gördükleri dönemin Valisi Salih Şarman’ın makamında çektikleri hatıra fotoğraftan bir kare.

PETROLCÜLER MAÇ KAÇIRMAZDI
Batman’ın futbol’la özdeşleşen ekibi olarak bilenen Batman Petrolspor, kentteki futbolseverler kadar Türkiye Petrolleri’nde görev yapan yöneticiler ve petrol emekçileri tribünde yerini alırdı. Dönemin Batman Valisi Şarman, TP Bölge Müdürvekili Şahin Göndiken, Petrolspor Asbaşkanı Mustafa Kart, Gençlik Spor İl Müdürü Abdulkadir Ekmen, TPAO eski İkmal Müdürü Hakim Türe ve dönemin bazı yöneticilerinin şeref tribünündeki bir karesi.

GÖK, HER ETKİNLİKTEYDİ
Geçirdiği kalp krizi sonucu 1996 yılında yaşama veda eden dönemin Batman eski Belediye Başkanı Salih Gök, Gençlik Spor İl Müdürlüğünün düzenlediği yürüyüşe katılan yöneticiler arasındaydı. Batı Raman yolundan şehir merkezine kadar düzenlenen yürüyüşe dönemin Valisi Salih Şarman, Emniyet Müdürü Emin Körpe ile katılan merhum Gök’ün, o etkinlikte gülen yüzü objektiflerimize böyle yansımıştı.

PETROL, FUTBOLCU ORDUSUYDU
1998-99 Yılları arasında kırmızı-beyazlı ekibi başarından başarıya taşıyan dönemin TPAO eski Bölge Müdürü Talat Atalay, başarılı Teknik Direktör Mersinli Levent Arıkdoğan’la yıldız futbolcuları kırmızı-beyazlı ekipte toplamıştı. Ankara-Kızılcahamam kampı öncesinde Petrolsporlu futbolcuları ve yöneticileri kulüp binası önünde hatıra fotoğrafı çekmişti.

YÜKSEKOVA HATIRASI
Batman’ın iki profesyonel takımı Petrol ve Belediyespor’la kardeş olan Hakkari-Yüksekovaspor, 1992’de katıldığı 3. Lig’de petrol kentinin adeta üçüncü takımı gibiydi. Deplasmanlarda Yüksekovalı futbolseverler, takımları kadar Batman Petrol’ü de desteklerdi. Yüksekova stadında saha zemini bir karış kar’ı kaplayan maçta kırımızı-beyazlılar 2-0’lık galibiyetle dönerken, Yazı İşleri Müdürümüz Arif Arslan’ın o anı objektifine yansıttığı kare.

Editör: TE Bilişim