Reşat Yiğiz

PETROL’ÜN ŞAMPİYONLUK DÖNEMİ

1994-95 Futbol sezonunda Fenerbahçe’nin 103 gol’ünü egale eden tek takım Batman Petrolspor’du. Kırmızı-beyazlılar, 3. Ligden bir üst lige çıktığında kentin dört bir yanı Kırmızı-beyaz renklerle süslenmişti. 16 Mayıs şehir stadının tel örgüleri, kutlama pankartlarıyla çevriliydi. Yıllar önce 3. Ligde mücadele eden komşu ilçe takımı Kurtalanspor ile TÜPRAŞ Batman Rafinerisi’nin ‘başarı’ pankartları objektiflerimize böyle yansımıştı.

PETROLCÜLERİN İZMİR HATIRASI

1985-86 Futbol sezonunda adını 3. Lige yazdıran Batman Petrolspor’un fedakar futbolcuları, Aydın’dan sonra soluğu İzmir’de almıştı. Kırmızı-beyazlı futbolculara dönemin antrenörü Nihat Tan ve yöneticiler, Ege’nin incisi İzmir’de tatil jestinde bulunmuştu. O başarılı kadrodan Mustafa Güç, Ahmet Öner ve Celil Ayhan, İzmir’deki fuar alanı girişinde hatıra fotoğrafı çektirmişti.

PETROL, YALNIZ DEĞİLDİ

57 Yıllık kulüp tarihinde Batman Petrolspor’u, Süper ligin kapısına kadar getiren isim dönemin TPAO Batman Bölge Müdürü Talat Atalay’dı. 1998-2000 Yılları arasına kadar Batman’da görev yapan Vali Yardımcısı ve şimdi ki Tekirdağ Valisi Mustafa Ceylan, Bölge Müdür Yardımcıları Mustafa Kart, İsmail Bezek ile Batman eski Hava Meydan Komutanı albay Muharrem Atak’ı kulüp binasının olduğu bahçede ağırlayan Atalay, Kırmızı-beyazlılara unutulmaz başarı sağlamıştı. İşte il yöneticilerinin Petrol’ü yalnız bırakmadığı o eski günlerden bir kare.

ÖZDEMİR’İN PETROL SEVGİSİ

İki dönem Milletvekilliği yapan Batman eski Milletvekillerinden Faris Özdemir, Kırmızı-beyazlı ekibin maçlarını kaçırmayan politikacılarındandı. Petrol’ün 16 Mayıs şehir stadındaki maçlarına abone olan Özdemir, Kırmızı-beyazlıları PTT 2. ligine çıktığında çiçek ve karanfillerle kutlamıştı. Ahmet Demirhan, Servet Soysal ve Reşit Kaygusuz’a çiçek veren eski vekil Özdemir, objektiflerimize böyle yansımıştı.

ÇANAKKALE’DE FUTBOLU BIRAKTI

Yetiştiği Karşıyakaspor’dan Batman Petrolspor’a transfer olduğunda Emin Tosun, futbolseverlerin gönlünde taht kurmuştu. 16 Mayıs şehir stadı kapalı tribünlerinin bir bölümünün açık olduğu dönemlerde yer bulmak imkansızdı. Orta sahanın değişmez isimlerinden Emin, Süper ligin kapısından dönen Petrol’de transfer teklifi alan futbolcuların başını çekiyordu. Galatasaray başta olmak üzere bir çok kulübün transfer listesine aldığı Emin Tosun, tercihini Çanakkale için kullanmıştı. İşte Tosun’un Petrol formasıyla son karesi.

Editör: TE Bilişim