Reşat Yiğiz

VAN HATIRASI

Van, Hakkari, Kars ve Erzurum takımlarının da bir dönemler grubunda olduğu Batman Petrolspor, komşu illerin yanı sıra ‘Doğu’ takımlarının da korkulu rüyasıydı. Van, Kars ve Erzurum gibi güçlü takımları deplasmanda deviren Batman Petrol’ün eski ekibi, grubunda tarih yazdırmıştı. Soğuk, kar-ayaz dinlemeden sahadaki rakiplerini deviren Petrol’ün deplasmanları yerel medya mensupları da kaçırmıyordu. İşte Van kalesi yakınlarında objektiflere poz veren Yazı İşleri Müdürümüz Arif Arslan ile Kanal 72 TV’nin spor sunucusu Kutbettin Barlak’ın hatıra karesi.

3. LİG’İN KRALIYDI

Kaptanlığını Sait Baymaz, Metin Şimşek, kaleci Fehmi, Okan Atalay, Burhan Bağcı, Şeref ve Erkan’ın formayı giydiği Petrolspor, 16 Mayıs şehir stadında unutulmaz maçlara imza atmıştı. Kadrosunun büyük bölümünü yerli futbolculardan oluşturan Kırmızı-beyazlılar, o dönemler grubunun ‘kral’ıydı. İşte o başarılı kadrodan bir manzara.

PETROL’ÜN DEĞİŞMEZLERİYDİ

Batman Petrol’ün 2. Ligde tutulmayan kadrosundaki başarılı futbolculardan Recep, Reşit, Okan Babahasan, Ahmet Acar ve kaleci Mehmet Talaş, futbolseverlerin gönlünde taht kurmuştu. İç sahadaki maçlar kadar deplasmanlarda da tarih yazan Kırmızı-beyazlıların, 1998-2000 yılları arasındaki başarısı, bölge takımlarını kıskandırıyordu. Petrol’ün değişmez kadrosundaki futbolculardan bir kare.

EN İYİ DÖNEMİ BATMAN’DI

Ankara-Telekomspor’lu Tolga, bir dönemler Petrolspor’un, ele avuca sığmadığı orta saha elemanıydı. Batman’a veda ettiğinde duygusal bir konuşmayla futbolseverlere veda eden Tolga, taraftarlara şöyle seslenmişti; “Futbol hayatımda bir Ankara bir de Batman var. Bazı takımlar da forma giydim ama Batman’daki atmosfer bir başkaydı.” Tolga Pak’ın, 16 Mayıs şehir stadında tıklım tıklım olan şehir stadında bir maç öncesinde objektiflerimize yansıyan anı.

LAKABI BOMBACI OKAN’DI

İzmir-Karşıyaka’dan Batman Petrolspor’a, 1998-99 sezonunda transfer olan Okan Öztürk’e, Batmanlı futbolseverler ‘Bombacı Okan’ lakabı vermişti. Kalecilerin korkulu rüyası olan Okan, Diyarbakırspor, Malatya, Elazığ ve Şanlıurfa gibi güçlü ekiplerin kalecilerini her maçta avlardı. Batman’dan ayrıldıktan sonra Gençlerbirliği, Rize ve Göztepe’de de forma giyen Okan Öztürk, 16 Mayıs şehir stadında futbolseverlerin taraftarlarını coşturduğu an.

Editör: TE Bilişim