Reşat Yiğiz

SAĞLIKLI SPOR YÜRÜYÜŞÜ

1998-2000 Yılları arasında Batman Valiliği’ni yapan Temel Koçaklar, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Sağlıklı yaşam spor’ yürüyüşünde binlerce öğrenci, kalabalık kitleyle Valilik ile Cumhuriyet Meydanı arasında yürümüştü. Yürüyüşe dönemin eski Belediye Başkanlarından merhum Salih Gök, Başsavcı Salih Bölek, TPAO eski Bölge Müdürü Talat Atalay, Gençlik Spor İl Müdürü Abdulkadir Ekmen, Milli Eğitim eski Müdürü merhum Tevfik Kale ile yüzlerce vatandaş katılmıştı. İşte Cumhuriyet meydanındaki o yürüyüşten geride kalan kare.

SOYUNMA ODASINDAKİ COŞKU

2. Ligde olduğu dönemlerde Diyarbakır, Elazığ ve Malatyaspor gibi takımları dize getirip deviren Batman Petrolspor’un o başarı dolu günleri mazide kaldı. Kadrosundaki yıldız futbolculardan Tolga, Okan Öztürk, Ercan, Mustafa, Kerim, Atilla ve Volkan gibi başarılı futbolcuların olduğu 17 yıl öncesinin kırmızı-beyazlı ekibin soyunma odası görülmeye değerdi. Bir dönemlerin koyu taraftarlarından Eşref Bulut, futbolcularla bir galibiyet sonrası soyunma odasındaki coşkusundan bir kare.

ÜNLÜ HAKEMLER DÜDÜK ÇALDI

16 Mayıs Batman Şehir Stadı’nda yıllar önce ünlü hakemler düdük çaldı. Galip Bitigen ve Halis Özkahya gibi ünlü hakemlerin de görev yaptığı Batman Petrol’ün maçlarında stad Kırmızı-beyaz renge bürünürdü. Kaleci Mehmet Talaş, Veysel, Recep, Servet ve Ahmet Acar gibi yıldız futbolcuların forma giydiği Petrol’ün maçlarında düdük çalan ünlü hakemlerden Bitigen’in, Batman şehir stadında bir karşılaşma öncesinden objektiflerimize yansıyan karesi.

PTT LİGİ SEVİNCİ

Şu günlerde eski günlerine özlem duyan Kırmızı-beyazlılar, bir üst lige çıktığında ‘Şehir’ Stadında yer yerinden oynamıştı. Van deplasmanından aldığı galibiyetle Batman’a dönen Kırmızı-beyazlılar, 1999-2000 futbol sezonunda Şanlıurfa’yı evinde devirdiğinde seyirciler ile futbolcular, saatlerce Şehir Stadını terk etmemişti. İşte o manzaradan da bir kare.

ATALAY, TAKIMIN HERŞEYİYDİ

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü döneminde Petrolspor’u zirveye taşıyan futbolsever Talat Atalay, Kırmızı-beyazlı ekibin şampiyonluk gecesinde futbolcular kadar şendi. Kristal Park’taki şampiyonluk gecesinde kaptan Ahmet Demirhan, başarılı defans elemanı Servet Soysal, Kudbettin Barlak ve koyu taraftarlardan muhasebeci Şendur’la halay çeken Atalay, objektiflerimize böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim