Reşat Yiğiz

O MUHTEŞEM GÜNLER GERİDE KALDI

1994-95 Futbol sezonunda 3. Ligde büyük başarılara imza atıp bir üst lige çıkan Batman Petrol’ün yönetimi, taraftarla bir bütündü. Dönemin TPAO Batman eski Bölge Müdürü Mustafa İşbilir, yönetim kurulu üyelerinden Yaşar Sessiz, Hidayet Eren, Halil Türe ve diğer yöneticiler, “Muhteşem taraftarımıza teşekkür ederiz” yazılı pankartlarla 16 Mayıs şehir stadında mükemmel bir tablo oluştururdu. Taraftarlar ile yönetim bir aile ortamı gibi müsabakaları izlerdi. İşte yıllar öncesi şehir stadında anlamlı bir pankartı taşıyan dönemin TPAO yöneticilerinden bir kare.

KEÇİÖREN, PETROL’Ü ENGELLEMİŞTİ

Batman Petrolspor, 2. Ligde play-off yarışında Elazığspor’la çekiştiği 1997-98 sezonunda gizli rakiplerinden biri de Ankara Keçiören’di. Kırmızı-beyazlıların güçlü kadroya sahip olduğu dönemde kadrosu; Tolga, Hakan, Fırat, Okan Öztürk, Mesut, Önder, Özgür, Faruk, Ahmet ve kaleci Mehmet’ten oluşuyordu. Deplasmanda rakibine 1-0’lık skorla yenilen Kırmızı-beyazlılar, bir puanla Play-off’u rakibi Elazığ’a kaptırmıştı. Petrol’ün o güçlü kadrosundaki onbiri.

GÖNÜL KARDEŞLERİN FUTBOL TUTKUSU

Petrol’ün de Belediyespor’un da mazisini aradığı petrol kentinde, takımlar arasındaki tatlı rekabet görülmeye değerdi. Kırmızı-beyazlıların altyapısında yetişip bir dönemler şehrin profesyonel olan dört takımında da forma giyen Selman Gönül, ağabeyi Yusuf’un kaptanlığı yaptığı Belediyespor’la maçları öncesinde bir araya gelir, objektiflerimize centilmenlik pozu verirdi. İşte gönül kardeşlerin formalarını giydikleri iki kardeş takımın, TPAO stadındaki bir maç öncesindeki karesi.

YÜZMENİN ADRESİ TPAO’YDU

Sporun her branşında olduğu gibi TPAO Batman Bölge Müdürlüğü, bir dönemler etkinliklerin adresiydi. Özellikle yaz mevsimi gelince, yüzlerce öğrenci TPAO Sitesi’nin yolunu tutardı. Sporun bir çok alanında ‘ilk’leri elinde bulunduran TPAO eski Bölge Müdürlüğü tesislerindeki etkinlikler, kentin gündemini oluştururdu. Yüzme hocaları yönetimindeki kurslar sayesinde onlarca öğrenci, yüzmeyi de öğrenirdi. TPAO yüzme kursundan bir manzara.

ELAZIĞ’IN KORKULU RÜYASIYDI

Batman Petrolspor, bir dönemler Elazığspor’un korkulu rüyasıydı. 2. Ligde yıllarca Batman’ın temsilcisi Petrol’le çekişen Elazığ, sahasında bile Kırmızı-beyazlılara karşı sahadan boynu bükük ayrılırdı. Eski futbolculardan Günay ile Tolga’nın attığı gollerle Elazığ’ı deplasmanda 3-1’lik skorla deviren Kırmız-beyazlıları, futbolseverler yalnız bırakmamıştı. İşte maç sonrasında Petrol’lü futbolcuların seyircilere 3 puanı armağan etmesinin sevincini yaşadığı kare.

Editör: TE Bilişim