Reşat Yiğiz

TP’DE ÜNİTELER ARASI TURNUVALAR

Bir dönemler Batman’ın lokomotifi konumundaki Türkiye Petrolleri’nin, 1960 yılında kurduğu Petrolspor ile güreş takımından sayısız yıldız yetişti. 90’lı yılarda 5000’i aşkın petrol emekçisinin çalıştığı Türkiye Petrolleri’nde ‘Üniteler arası futbol turnuvaları’ ise çalışanları kaynaştırırdı. Ünite Müdürleri gözetiminde TP sahasında yapılan müsabakalar, kıran kırana geçerdi. 1991 Yılında İnşaat Bakım Servisi’nin ikinciliği elde ettiği turnuvada TP yöneticileri Hakim Türe ve Şaban Ömarasalı, takımıyla birlikte objektiflere böyle poz vermişti. TP küçülünce de o eski turnuvalar tarih oldu.

HAMİ, HASANKEYF DOSTUYDU

Bir dönemler Trabzonspor’un, Diyarbakır ve Siirt’le mücadele ettiği Süper lig maçlarında soluğu Batman’da alan Trabzon kafilesinin, duraklarından biri de tarihi ilçe Hasankeyf’ti. Trabzon’un kaptanlığı ile teknik direktörlüğünü yapan Hami Mandıralı, yıllar önce Hasankeyf’in köprü girişinde kendisine ikram edilen gözlemeyle objektiflerimize böyle poz vermişti.

O ALTYAPI DA MAZİDE KALDI

Kırmızı-beyazlı ekipte yetişen yerli antrenörlerin başında olduğu altyapıda forma giyen geleceğin yıldızları, Petrolspor’un can simidi gibiydi. Antrenör merhum Bedrettin Balcı’nın uzun süre başında olduğu alt yapıda yetişen bazı futbolcular, profesyonel takımda oynamıştı. İşte 90 yıllarda Balcı, yönetimindeki altyapı kadrosundan bir kare.

İKİ KEZ BATMAN’A ŞAMPİYONLUK GETİRDİ

Batman Belediyespor, 25 yıllık futbol tarihinde iki kez petrol şehrine ‘şampiyonluk’ getiren ekipti. 8 Yıl önce Belediye’nin bünyesinden çıkardığı Turuncu-Mavili ekip daha sonra profesyonel ligden düşmüştü. Dönemin Belediye Başkanı Ataullah Hamidi’nin, iki kez 2. Lig çıkarttığı Belediyespor’da forma giyen futbolcular arasında Mehmet Sevim, Şafii Çoğun, Polat, İsmet, Hasan ve Şahabettin de vardı. İşte 16 Mayıs şehir stadında bir maç öncesinde Belediyesporlu eski futbolculardan bir kare.

2. LİGDE TUTANAMIŞTI

İki kez 2. Lige çıktığında ‘asansör’ takım olmaktan kurtulamayan Belediyespor’un kadrosunun yarısını yerli futbolcular oluşturuyordu. Kaleci Murat, kaptan Seyithan, Bekir, Volkan, Habip, Yusuf, Adnan ve Hanefi’nin de forma giydiği Turuncu-Mavililer, maçlarını oynadığı dönemlerde stadın etrafında devasa binalar yoktu.

Editör: TE Bilişim