Reşat Yiğiz

SPOR SEVGİSİ BAŞKAYDI

1994 Yerel seçimlerinde Refahyol Partisi’nde Batman Belediye Başkanlığı’na seçildiğinde gözler merhum Başkan Salih Gök’teydi. Bazı çevrelerin ‘Spor kulübünü lağvedeceğini’ ileri sürdüğü Turuncu-Mavili ekibin aksine başarılı olması için her türlü desteği veren Başkan Gök’tü. Başkan, futbolseverlerden de takdir toplamıştı. Batman Belediyespor’un 1995-96 futbol sezonu açılışında Başkan merhum Gök, futbolseverlere yaptığı konuşmada objektiflerimize böyle yansımıştı.

BİR DAHA BÖYLE TAKIM ZOR

Türkiye Petrolleri’nin bünyesinden çıkarmasından sonra 57 yılık kulüp Petrolspor’da çöküş hep sürdü. Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü döneminde futbolseverliğiyle bilinen Kulüp Başkanı Talat Atalay’la Kırmızı-Beyazlılar, süper ligin kapısından dönmüştü. Kadrosunun 3’te biri yerli futbolculardan oluşan Batman Petrolspor’da iz bırakan futbolculardan Ahmet Demirhan, Servet Soysal, Kerim, Ahmet Acar, Okan Öztürk, Tolga ve Faruk, Batmanlı futbolseverlerin gönlünde taht kurmuştu. Mazisi başarılarla dolu Kırmızı-Beyazlılar, bir daha eski günleriyle buluşmadı. İşte o efsane kadrodan bir kare.

TARAFTARLAR, YOLLARDAYDI

Batman Petrolspor’un koyu taraftarları, deplasman dinlemezdi. Ağrı, Malatya, Adıyaman ve Bitlis gibi Doğu’nun zor deplasmanlarına çıkan Kırmızı-beyazlıları, yalnız bırakmayan koyu taraftarlar hafta sonları kendi araçlarıyla yollara düşerdi. Yıllar öncesinden Bitlis deplasmanından Batman’a 3 altın puanla dönen Kırmızı-beyazlı kafilenin gölgesi olan koyu taraftarlar arasında aramızda olmayan merhum Ziya Şen, Salih Baymaz ve Sencar ile Şehmus İraz, Ahmet Baymaz, Ümit Tunç, Recep Başalak, Nuri hoca, Cahit Sönmez ile bazı taraftarlar objektiflerimize böyle yansımışlardı.

TP STADI BÖYLEYDİ

Şimdilerde sentetik olan Türkiye Petrolleri stadı, bir dönemler çamur deryasıydı. Batman Amatör takım müsabakalarının yapıldığı TP stadı, özellikle sonbahar mevsiminde futbolcuların korkulu rüyasıydı. Bir çok futbolcu sakatlık geçirdiği o sahadan 30 yıl öncesinden bir kare.

EML’DE YILDIZ FUTBOLCULAR YETİŞTİ

Daha önce ‘Endüstri Meslek Lisesi’ olarak bilenen Batman Mesleki ve Teknik Lisesinin futbol takımından yıldızlar yetişti. Diyarbakırspor’da yıllarca forma giyen Çetin İnsel, Petrolspor’lu Ahmet Öner ve Hasan Çınar’ın da formasını terlettiği EML’de 1981 yılında ‘Liselerarası turnuvada’ şampiyon olan ekipten bir kare. Yıllar öncesinde formaların ön yüzünde rakamlar da bulunuyordu. 7 numara formayı Çetin İnsel, 9 numarayı Ahmet Öner, oturanlardan Hasan Çınar ise 11 numaralı formasıyla objektiflere yansıyan an.

Editör: TE Bilişim