Reşat Yiğiz
 

AÇIK TRİBÜNDE MANZARA
Batman Petrolspor ve Belediyespor’un şampiyonluğu kovaladığı 1980’li yılların sonu ile 90’lı yıllarda 16 Mayıs şehir stadının tribünleri görülmeye değerdi. Kapalı tribünlerde yer bulamayan futbolseverler, açık bölüme yönelirdi. Tribünde ise daha çok olgun taraftar vardı. İşte o açık tribünden yıllar öncesinin sararan bir karesi.


STATTA COŞKULU 16 MAYIS
16 Mayıs şehir stadı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramlarında bir başka görünüme kavuşurdu. Bayramlarda Jandarma-Garnizon komutanlığı bandosu eşliğindeki etkinliklerde gençler ve amatör takımlarının gösterileri nefes kesiyordu. Yıllarca Batman futboluna hizmet veren ‘şehir stadı’nda yapılan bayram etkinlikleri ise bir başkaydı. İşte o etkinlikten bir kare.


VAN GÖLÜ HATIRASI
1990’lı yıllarda Elazığspor’la şampiyonluk mücadelesi veren Batman Petrolspor, Yüksekova deplasmanından 2-0’lık galibiyetle dönmesine rağmen o sezon şampiyonluğu rakibine kaptırmıştı. Uzun yolculuktaki kafilede Yazı İşleri Müdürümüz Arif Arslan ile Petrolspor’un unutulmaz yöneticilerinden Abdulvahap Akbaş, konakladıkları tesiste objektiflere böyle poz vermişti.


CENTİLMEN FARUK
Batman Petrolspor’un 2. Lig ve PTT ligine çıkmasında emeği olan Bitlis’li Faruk Pütgül, centilmenliğiyle adından söz ettirmişti. 5 Sezon formasını giydiği kulüpten istemeden ayrılan Pütgül, ‘İkinci memleketim’ dediği Batman’dan ilişkisini kesmedi. Yıllarca formasını giydiği Kırmızı-Beyazlı ekibin centilmen futbolcularından Faruk’un, 2.lig döneminde açık tribünlerin tıklım tıklım olduğu Batman’da, bir maç öncesinde çektiği hatıra fotoğrafı.


HAYMANALI ÖNDER
Aslen Ankara-Haymanalı olan Önder, 2.ligde formasını giydiği Petrolspor’da; futbolseverlerin gönlünde taht kurmuştu. İzmir-Altaylı Ahmet Acar’ın da kadrosunda olduğu Kırmızı-Beyazlı ekibin 17 yıl öncesinin rüya takımındaki golcü Önder, bir deplasmanda objektiflerimize yansımıştı.

Editör: TE Bilişim