Reşat Yiğiz
 

ADINI TOPRAKTAN ALAN TAKIM
1968 Yılında kurulan Toprakspor mahalli takımındaki futbolcular, o dönemler Site ile Akyürek mahallelerinde oturan gençlerden oluşuyordu.  Türkiye Petrolleri stadının etrafına tel örgü çekilmeden, sadece zemini düzeltilen o sahada top koşturan gençlerin çoğu o dönemin petrol emekçilerinin çocuklarıydı. Onlar sonradan formasını terlettikleri takımlarda birer yıldız olmuştu. İşte 1968 yılındaki Toprakspor kadrosu; Merhum Mehmet Alptekin, Yaşar Toraman (kaleci), İhsan Bedük, Vahdettin (Ayaktakiler). Tahsin Danış, Şemsi Çelik, İlhan Sarıaltın ve Selahattin Öztürk (oturanlar).


1974 TOPRAKSPOR
Mazisi Petrolspor kadar olan ‘petrol şehri’nin eski mahalli takımlarından yetişen bir çok futbolcu, Petrolspor başta olmak üzere Elazığ ve Mardinspor’a transfer olmuştu. O dönemin Toprakspor’da forma giyenlerin bir bölümü göçtü bu dünyadan. Maçlarını daha çok TPAO stadında yapan Toprakspor’un 1974 kadrosu; Murat Mungan, Candan Toprak, Atilla Bozkurt, Emin Sevim, merhum Mehmet İnağ (Esip baba), merhum Mehmet Alptekin (ayaktakiler). Hüseyin Akınbay, Şemsi Çelik, Gazanfer Toprak, küçük Şemsi ve merhum muhtar Ahmet Günbattı (oturanlar).


BATMAN GENÇLİK-PETROL DOSTLUĞU
Batman Petrolspor amatör kümeye sonradan katılan Batman Gençlikspor’la ‘kardeş takım’dı. 1973-74 Futbol sezonunda Batman Gençlik’le karşılaşan Petrol, Gençlikspor’u 2-1’lik skorla yenerken, maç öncesinde Metin Alptekin, Şemsi Çelik ve kaleci Elazığlı Münir (Ayaktakiler). İhsan Bedük, Sedat Özsümer ve Cumhuriyet Meydanındaki Gör Pasajı sahiplerinden Yusuf Gör’ün oğlu İbrahim Gör ile objektiflere hatıra fotoğrafı için böyle poz vermişti.


GENÇLİĞİN DEĞİŞMEZ FUTBOLCULARIYDILAR
Batman amatör kümedeki Gençlik spor kadrosu, 1984-85 futbol sezonuna kadar Sarı-Siyahlı takıma emek veren futbolculardan oluşurdu. Petrolspor’un amatör ligde şampiyon olduğu 1984-85 futbol sezonunda 1-1’lik skorla biten maçta Batman Gençlikspor’un değişmez futbolcularından Hüseyin Akınbay, Metin Alptekin (Ayaktakiler) ve Halil Yıldız (Hacıoğlu) (oturan), objektiflerimize böyle yansımıştı.


KARLI MAÇTAN BİR KARE
Batman amatör kümede maçların oynandığı TPAO stadı, 80’li yıllarda ‘siyah-beyaz’ görüntüyü andırıyordu. Saha zeminin tamamen beyaz örtüyle kaplandığı TPAO stadında amatör takımlar, maçlarını ertelemiyordu. Batman Gençlikspor takımının emektar futbolcularından merhum Mehmet İnağ (Esip baba), Metin Alptekin (ayaktakiler). Muhdi Tan (Oturan). Beşiri maçı öncesinde TPAO’nun karlı stadında çektirdiği hatıra fotoğrafı, sararan kareler arasında yerini aldı.

Editör: TE Bilişim