KADIN HAKEMLER DE MAÇLARDAYDI
Batman 16 Mayıs şehir stadının dili olsa da geçmiş maçları anlatsa. Petrol’ün 2. PTT ligi mücadelesi verdiği dönemlerde 7000 izleyici kapasiteli stat dolup taşardı. Taraftarlar erken saatlerde stad yolunu tutardı. Petrol’ün maçlarında dönemin ünlü hakemleri Batman’da görevlendirildi. İşte Batman Petrol’ün bir maçında Servet Sosyal, hakemlik triosunda görevli kadın hakemle tokalaştığı an. Petrol’ün kaptanlığını Ahmet Demirhan’ın yaptığı o dönemin ekibinde Faruk, Ahmet Acar ve Okan Öztürk de forma giyen futbolculardı. Amigo Can ise maç başlama anını taraftarlarla beklerken, objektiflerimize böyle yansımıştı.


CEBECİ STADINDA RAKİP; PTT’DEYDİ
Başkentin tarihi stadı olan Cebeci’de Batman Petrol’ün rakibi, yılların köklü takımı PTTspor’du. 1-1’lik skorla biten maçta forma giyen futbolculardan Faruk, Okan Babahasan, Recep, Mehmet Kaplan, Şehmus, Ahmet, Devran, Okan Öztürk ve kaleci Mehmet Demir, objektiflerimize böyle yansımıştı. Maçın son dakikasında Siirtli Recep kafa golüyle Petrol’e altın değerinde puan kazandırmıştı.


KAMURAN YAVUZ HASANKEYF’TE
Batman Petrolspor’a gelmiş geçmiş tecrübeli Teknik Direktörler arasında yer alan Kamuran Yavuz, Kırmızı-Beyazlı ekibin çalıştırdığı dönem de fırsat buldukça stresi tarihi ilçe Hasankeyf’te alırdı. 1999-2000’li yılları arasında Petrolspor’u çalıştıran Yavuz, yardımcısı Cahit Sönmez’in oğlu Ömer’le Hasankeyf kalesinde objektiflerimize böyle poz vermişti.


TELEKOM 3.LİG KAPISINDAN DÖNMÜŞTÜ
Bir dönemler Batman amatör ligine renk katan Telekomspor, antrenör merhum Şakir Baymaz’la 3.lig kapısından dönmüştü. Batman amatör küme şampiyonluğunun ardından Bölgesel ligde de başarılı olan Telekomspor’un 11’indeki futbolcular; “Serdar, Mustafa Akman, Esat, Fırat, Mahmut, Emin (Ayaktakiler). Melih, Ferhan, Kasım, Şehmus ve Kenan (Oturanlar).”


BELEDİYE’DE KAPUCU DÖNEMİ!
Formasını giydiği Belediyespor’u kısa bir dönem çalıştıran Teknik Direktör Orhan Kapucu, başarılı olamamıştı. Turuncu-Mavili ekibin Kulüp Başkanı merhum Salih Gök, bir sezon takımının başına getirdiği Kapucu ile daha sonra yolları ayırmıştı. Futbolculuğundaki başarısını antrenörlükte gösteremeyen Kapucu, Batman’ın diğer profesyonel takımı Petrolspor’da da bir sezon Teknik Direktörlük yapabilmişti. İşte 16 Mayıs şehir stadında Turuncu-Mavili ekibi çalıştıran Kapucu ve dönemin futbolcuları, objektiflerimize böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim