O STATTA KİMLER TOP KOŞTURMADI Kİ
Türkiye Petrolleri ile 16 Mayıs şehir statları kadar Batman’ın futboluna emek veren stat; EML toprak sahasıydı. Zübeyde Hanım ilköğretim okulu binasının yapıldığı eski EML stadı Batman futbolunun nabzının atıldığı adresti. 1980’lerde daha çok mahalli takımların mücadele ettikleri EML lisesi futbol takımının 11’i; İsmet, Ramazan, Mehmet Boğa, Hasan Çınar, Hacı Güldalı, kaleci Mahmut (ayaktakiler). Kemal, Çetin İnsel, Abidin Erol ve Yusuf.


BELEDİYE’NİN 2.LİG ŞAMPİYONLUĞU
Batman Belediyespor, 2.ligi 1988-89 yılında Batman’a getirdiğinde 16 Mayıs şehir stadına komşu Maliye lojmanlarıydı. Yüksekova’yı farklı bir skorla devirip 2.lige ‘merhaba’ diyen Belediyespor’u yalnız bırakmayan Batmanlı futbolseverler, şehir stadını bayram yerine dönüştürmüştü. İşte 2.lige yükselen Belediyespor’un şampiyonluğundan bir kare.


EMEKTAR AMİGOYDU
Batman Petrolspor’un emektar amigolarından biri de Mehmet Gülsever’di. Yıllarca Petrolspor’u tribünlerde destekleyen ve deplasman dinlemeyen amigo Mehmet Gülsever, 2.lig ve PTT ligi şampiyonluk mücadelesinde Kırmızı-Beyazlı ekibin fedakar amigosuydu. İşte Gülsever’in çok sevdiği Kırmızı-Beyazlı elbisesi ve flamasıyla; 16 Mayıs şehir stadında objektiflerimize yansıyan bir karesi.


TRABZON’UN HASANKEYF HATIRASI
Süper lig takımlarından Trabzonspor, 1990’lı yıllarda konuk olduğu Batman’da tarihi Hasankeyf’te de ağırlanmıştı. Trabzonspor eski kaptanlarından Hami, Orhan, Abdulkadir ve kafiledeki diğer futbolcular, Hasankeyf’in tarihi giriş kapısında objektiflerimize böyle poz vermişti.


DEVRAN BATMAN’DA YILDIZLAŞMIŞTI
Beşiktaş’ın altyapısından memleketi Batman’a gelen Devran Ayhan, bir dönemler Batman Petrolspor’un ele avuca sığmayan futbolcusuydu. Dönemin Teknik Direktörlerinden Eskişehirli Kamuran Yavuz’un keşfettiği Devran, Petrol’ün ardından Rize’de forma giymişti ve daha sonra Azerbaycan 1.ligin bir ekibine transfer olmuştu. Devran, Batman 16 Mayıs şehir stadında komşu İl Siirt’le oynanan maçta attığı golle, Batmanlı taraftarların gönlünde taht kurmuştu.

 

Editör: TE Bilişim