Reşat Yiğiz

TP futbol sahası, yıllarca  Batman’ın profesyonel takımları ile amatör ekiplerine ev sahipliği yaptı. Batman Petrolspor’un maçlarını oynadığı o emektar sahanın tribünleri futbol severlere yetersiz kalıyordu. 1992 yılında Batman’da ilk açılan amatör çalıştırıcı kursuna Petrolspor’un eski futbolcuları büyük ilgi göstermişti. 1985 yılında Ahmet Öner’in düğününde oynayan iki emektar futbolcu şimdi aramızda yok.

O STATTA NE MAÇLAR OYNANDI

1960 Yılından beri futbol müsabakalarının oynandığı TP’nin emektar sahasının dili olsa da o eski maçları anlatabilse… Batman Petrolspor’un TP’nin stadında oynadığı bir müsabaka öncesinde TP’nin şeref tribününde yer kalmamış, yağmurlu havada seyirciler tribünü terk etmemiş. Şeref tribününde Türkiye Petrolleri’nin eski yöneticilerinden merhum Salih Eren, Nuri Kaya, Şehmus Üney, Şahin Göndiken, Ertan Yıldız ve Halit Edip Özan, ön sıralarda otururken saha kenarında da Petrol’ün eski futbolcularından Okan Atalay, Reşit Kaygu ve eski antrenör Cahit Sönmez objektiflerimize böyle yansımış.

AMATÖR ÇALIŞTIRICI KURSU

Batman’da ilk amatör çalıştırıcı kursu 27 Haziran ila 12 Temmuz 1992 tarihleri arasında TP’nin eski tesislerinde gerçekleşmişti. Eski teknik direktörlerden merhum Naif Koka, Dr. Ahmet Çağlar ve antrenör Abdulkadir Gayretli yönetimindeki kursa eski futbolcularından Hayrettin Aktan, Orhan Erken, Veysi Görnü, Ahmet Öner, Özcan Erdem, kaleci Resul, Sani, kaleci Zeki Erken, Metin Şimşek, Siirtli Sedat ve Halil Türe katılmıştı. İşte o kursa katılan eski futbolculardan geride kalan bir kare.

ESKİ FUTBOLCULAR ARAMIZDA YOK

Yıl 1995. Dönemin kolej takımı konumundaki Batman Petrolsporlu futbolcular Ahmet Öner’in düğününde bir araya gelmişti. Uzun yıllar Kırmızı-beyazlı ekibin kaptanlığını yapan Veysi Olgun ve defansın bel kemiği olan Basir Can, geçirdikleri kalp krizi sonucu yaşama veda etmişlerdi. Düğünde oynayan futbolcular arasında Hasan Çınar, Celil Ayhan ve Metin Ekinci de dikkat çekiyor.

Batman Petrolspor’un eski futbolcularından Veysi ve Basir geçirdikleri kalp krizi sonucu yaşama erken veda etmişlerdi

Editör: TE Bilişim