Reşat Yiğiz

*Talat Atalay’ın kulüp başkanı olduğu dönemde Batman Petrolspor’un hedefi büyüktü. Teknik Direktör Levent Arıkdoğan’ın başında olduğu Kırmızı-beyazlılar, 2. Lig’deki play-off’dan Süper Lig’in kapısına kadar mesafe kat etmişti. Batman’ın orta öğretim okulları ise salon sporlarında büyük başarılar elde etmişti. Belediye’nin alt yapısında yetişen yıldız futbolcular ise profesyonel takımlarda forma giymişti. İşte spordan da Batman’ın dününe dair bir kesit...

KIZILCAHAMAM KAMPI HATIRASI

1997-98 futbol sezonunda kurduğu güçlü kadroyla 2. Lig’de play-off’u hedefleyen Batman Petrolspor’un Kulüp Başkanı eski TPAO Bölge Müdürü Talat Atalay’dı. Mersinli tecrübeli çalıştırıcı Levent Arıkdoğan da Kırmızı-beyazlı ekibin başındaydı. Kızılcahamam’da kampa giren Batman Petrol, başkentin Süper Lig temsilcisi Gençlerbirliği’ni, Tolga’nın golüyle 1-0’lık sonuçla devirmişti. İşte eski Petrolsporlu futbolcuların, Kızılcahamam’da objektiflerimize verdikleri hatıra kare.

SPOR SALONLARINDA BATMAN FARKI

Bir zamanlar futbol kadar Batman’da salon sporları da revaçtaydı. Kız Meslek Lisesi’nin öğrencileri, basket, tenis ve voleybolda Batman’ı temsil ederdi. Bölgede salon sporlarında gösterdiği başarılı performansla birçok kupa ve plaketi, okul müzesine taşıyan eski Kız Meslek Lisesi Kız Voleybol takımı, bir turnuvanın ardından objektiflerimize böyle yansımıştı.

BELEDİYE’DE YILDIZ FUTBOLCULAR YETİŞTİ

Bir dönemler Batman’ın 3. Lig temsilcisi olan Belediyespor, kapanmadan önce Batmanlı yıldız futbolculara da şans tanımıştı. Bekir, Cüneyt, Habib ve Erhan gibi yerli futbolcuların yetiştiği Turuncu-mavililer de Batmanlı Fırat da yetenekli gençler arasındaydı. 2. Lig’de mücadele ettiği yıllarda bile Batmanlı yeteneklere imkan tanıyan Turuncu-Mavili kulüp 24 yıl aradan sonra küme düşmüştü. İşte Turuncu-Mavili ekibin 2. Lig’de olduğu dönemde Batmanlı genç yetenek Fırat, Belediyespor formasıyla objektiflerimize böyle poz vermişti.

Editör: TE Bilişim