Reşat Yiğiz

ÖRNEK KULÜPTÜ

TP Batman Bölge Müdürlüğü’nün bünyesinde olduğu dönemlerde mütevazi bütçesiyle ‘Batman Petrolspor’ örnek bir kulüptü. Yaygın basının spor sayfalarında “Batman’dan bu kez petrol değil, futbolcu fışkırdı’’ başlıklı haberler yer alırdı. 16 Mayıs Şehir Stadı’nın henüz etrafının yeni yeni yapıların yer aldığı dönemde 1995-96 futbol sezonunda Ağrılı forvet Şeref ve Batmanlı Salih’in, forma giydiği bir maçtan kare. Kırmızı-beyazlıların o örnek kadrosundaki futbolcuların çoğu futbola veda etti.

 BELEDİYE, RÜZGARI ESİYORDU

2 kez ‘2. Ligi’ gördüğü halde 24 yıllık profesyonel ekip Belediyespor kulübü, ilgisizlikten kapatıldı. Kızıltepeli Seyithan’ın kaptanlığını yaptığı Turuncu-mavililer, yeşil sahalarda rüzgar gibi esiyordu. Kaleci Fehmi, Şafi, Cüneyt, Burhan ve Metin Şimşek’in formasını giydiği eski Belediyespor, 2005 yılında profesyonel ligden amatör lige düşmüştü. Amatörde de tutunamayan turuncu-mavililer bir dönemler Batmanlı futbolseverleri 16 Mayıs Şehir Stadı’na çeken gözde kulüptü. 

MALATYA VE BATMAN’DA FORMA GİYDİ

Batmanlı Reşit Kaygu, Kırmızı-beyazlı ekibin altyapısında yetişti. Uzun yıllar Petrolspor’da forma giydikten sonra Malatya’nın yolunu tutan Reşit, eski takımına 1996-97 yılında dönüş yapmıştı. Batman Petrolspor’un çıktığı Malatya deplasmanında eski takımının formasını giyen Reşit Kaygu, bir dönemlerin golcüsü Okan Öztürk ve Bitlisli Faruk’la Malatya’yı dize getirmişti. İşte Reşit’in Malatya deplasmanında objektiflerimize yansıyan karesi.

Editör: TE Bilişim