Reşat Yiğiz

ESKİ YÖNETİCİLERİN FUTBOL TUTKUSU

Batman Hava Meydanı olarak bilinen ve daha sonra 14’üncü Hava Üssü’ne dönüştürülen meydan’da iz bırakan komutan emekli Albay Muharrem Atak’tı. Spor aktivitelerine olan tutkusu nedeniyle kurumlar arası futbol turnuvalarını da Meydan’a kaydıran Atak komutan, dönemin yöneticilerine penaltı atışı yaptırdı. Batman Çağdaş’ın 1998’de çektiği bu karede penaltı atışı yapan yöneticileri izleyenler arasında eski Emniyet Müdürü Emin Körpe, emekli Albay Atak, eski Özel İdare Müdürü Ramazan Çapacı ve yıllarını Petrolspor’a adayan eski sporcu ve antrenör merhum Agit Balcı’dan geride bu kare kaldı. Balcı, geçirdiği kalp kriziyle yıllar önce spor camiasını yasa boğmuştu.

NEREDE O TRİBÜN COŞKUSU

5 Sezon öncesine kadar Kırmızı-beyazlı kulüp Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü sorumluluğundaydı. Mütevazi bütçesiyle köklü kulüplere taş çıkartan Petrolspor, o istikrarlı dönemden hızla uzaklaştı. Bir zamanlar Mardin, Elazığ ve Şanlıurfa futbol takımlarını dize getiren Petrolspor’u, futbolseverler yalnız bırakmazdı. Hafta sonları 16 Mayıs şehir stadının tribünleri dolardı. Batman’ın futboldaki parlak günleri artık geride kaldı. İşte 90’larda kapalı tribünden bir manzara.

GÜLER’Lİ PETROL

59 Yıllık kulüp Batman Petrolspor’da iz bırakan Teknik Direktörlerden biri de Malatyalı Zafer Güler’di. Üç dönem belirli aralıklarla Kırmızı-beyazlıları çalıştıran Güler, Petrol’ün Ağrıspor’la zirve yarışını sürdürdüğü dönemde kıl payı şampiyonluğu Elazığ’a kaptırmıştı. Ağrı deplasmanından aldığı beraberlikle şampiyonluğu bir başka sezona bırakan Petrol’ün çalıştırıcısı Zafer Güler, eski yönetici Abdulvahap Akbaş ve eski masör Çetin’le, Ağrı’da sınır bölgesine yakın sahada ekibine idman yaptırırken, objektiflerimize böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim