Reşat Yiğiz

BURASI MARDİN STADI
Komşu il Mardin profesyonel temsilcisi Mardinspor’la zirve yarışında çekişen Petrolspor, bir dönemler güçlü rakibinin korkulu rüyasıydı. Rakip kadar Mardin stadının ağır koşulları da takımların için handikaptı. Toprak zeminli sahada mücadele eden ekipler Mardin’in arkasına aldığı ‘12. Adam’ hakem engeliyle de karşılaşıyordu. İşte Batman Petrol’ün 1991-92 futbol sezonunda Mardin’i deplasmanda 3-1’lik skorla yendikten sonra sahada çıkan olaylardan bir kare.

ŞAMPİYONLUK HATIRASI
Batman Petrolspor, 1995-96 futbol sezonunda rekor kırıp 2. Lig’e ‘merhaba’ demişti. Batman dışındaki sanatçıların da şampiyonluk maçına renk kattıkları 16 Mayıs Şehir Stadı’ndaki kutlamalar görülmeye değerdi. Sanatçılar ‘Şampiyon Batman Petrolspor’ şapkalarıyla taraftarlara müzik resitalinde bulunmuştu. İşte şampiyonluk maçından bir sanatçının objektiflerimize yansıyan karesi.

AMATÖRLÜKTEN PROFESYONELLİĞE
Batman Karşıyakaspor, uzun yıllar Batman Amatör Küme’de mücadele veren köklü kulüptü. Dönemin Kulüp başkanı Enver Özdemir’in fedakarlığı sonucu 3. Lig’e çıkan yeşil-sarılı ekibin çekirdek kadrosu ise mahallenin gençlerinden oluşuyordu. İşte 1992-93 futbol sezonundan Karşıyaka’nın Aydınkonak’ta mücadele ettiği dönemin 11’i.

YERİ DOLDURULAMADI
2. Lig’de Batman Petrolspor’un yıldız futbolcularından biri de İzmirli Ahmet Acar’dı. 1996-97 futbol sezonunda dönemin Kulüp Başkanı Talat Atalay’ın Altay’dan Batman’a transfer ettiği orta sahanın usta futbolcusu Ahmet Acar, Kırmızı-beyazlıların kurtarıcısıydı. İşte bir dönemler güzelliğiyle göz kamaştıran TP futbol sahasında Ahmet Acar’ın idmandaki bir karesi. Acar, Petrol’ün yıldız futbolcularındandı.

Editör: TE Bilişim