Reşat Yiğiz

STAD BAYRAMLARDA BÖYLE OLURDU
Resmi bayramlarda 16 Mayıs Şehir Stadı adeta renk cümbüşünü andırırdı. Mehmetçik ve öğrenciler kapalının yanı sıra açık tribünleri de doldururdu. Halk ve Mehmetçik iç içe bayram etkinliklerini izlerdi. 20 yıl öncesine kadar 16 Mayıs Şehir Stadı resmi bayramların kutlandığı adresti. Türkiye Petrolleri stadının ardından Şehir Stadı da uzun yıllar bayramlara ev sahipliği yaptı.

RESMİ PROTOKOL STATTAYDI
Yıl 2000. Dönemin Valisi İsa Parlak, 29 Ekim Cumhuriyet bayramında askeri erkanla birlikte 16 Mayıs Şehir Stadında kapalı ve açık tribünü dolduran halkın bayramını kutlayan eski Vali Parlak ve dönemin Jandarma Bölge Komutanı ile Belediye Başkanı, halkı böyle selamlamıştı. O görkemli bayramdan kalan fotoğraf.

KIRAN KIRANA MAÇLAR
16 Mayıs Şehir Stadının dili olsa da o kıran kırana geçen maçları anlatabilse. 2. Ligde mücadele ettiği dönemlerde kurduğu güçlü ekiple yılların güçlü takımlarını dize getiren Batman Petrolspor, bölge takımlarından Elazığspor’un korkulu rüyasıydı. İşte 16 Mayıs Şehir Stadında Petrol-Elazığ maçından bir fotoğraf. Tribünlerin tıklım tıklım olduğu o maçta Batman Petrol güçlü rakibini 1-0’lık skorla devirmişti.

FUTBOLSEVER YÖNETİCİLER
1998-99 Futbol sezonunda Petrolspor’u Süper Ligin yarı final maçlarına kadar taşıyan dönemin TPAO Batman Bölge Müdürü Talat Atalay, 16 Mayıs Şehir Stadında dönemin Valisi Temel Koçaklar ve Emniyet Müdürü merhum Öztürk Şimşek’i karşıladığı andan bir kare. Gençlik eski Spor Müdürü Abdulkadir Ekmen’in de bulunduğu 16 Mayıs Şeref tribünü önündeki o sohbetten geride bu kare kaldı.

Editör: TE Bilişim