Reşat Yiğiz

*Gerek Batman’ın eski profesyonel takımları gerekse de amatörler şimdikinden daha iyiydi. Petrol’ün 2. Lig öncesi kurduğu kadro, Malatyalı Teknik Direktör İsmail Tekin’le hedef büyütmüştü. Petrol’ün idmanlarını yaptığı emektar TP Stadı’nın çimleri muhteşemdi. Amatör müsabakaların oynandığı Aydınkonak Stadı’nda ise gergin geçen maçlara güvenlik görevleri müdahale etmekte zorlanıyordu. İşte spordan da birkaç kare.

1995-96 SEZONUNDA HEDEF BÜYÜTMÜŞTÜ

1995-96 Futbol sezonunda takımın başına Malatyaspor’un eski Teknik Direktörü İsmail Tekin’i getiren Kırmızı-beyazlı ekibin yöneticileri güçlü kadro kurmuştu. Malatyaspor’un eski defans elemanı Levent, Elazığspor eski kalecisi Sinan, Batman’dan Ahmet Demirhan ve Kurtalan’dan Ümran’ı da kadrosuna katan Kırmızı-beyazlı ekibin yöneticileri takımı Elazığ’da kampa almıştı. O dönemler Batman Belediyespor’da hazırlıklarını Hazar gölü çevresinde yapmıştı. İşte Batman Petrol’ün Elazığ’daki kampından bir kare.

TP STADI KISKANDIRIYORDU

Türkiye Petrolleri’nin emektar sahası Batman Petrolspor 2. Lig’e çıktığında çim zemine kavuşmuştu. Bir dönemler zemini örnek gösterilen statta Petrolspor hem idmanlarını yapardı hem de maçın provasını. Uzun bir süre çimi korunan stat, daha sonra ilgisizlikten toprak zemine dönüştü. İşte TP Stadı’nda idman yapan Petrol’ün eski futbolcularından bir fotoğraf.

KÖY STADI’NDA GERGİN MAÇLAR

Batman Aydınkonak Stadı, amatör takımların mücadele ettiği tek stattı. Fiziki koşulları yetersiz olan stadyumda zaman zaman gerilim yaşanırdı. Tansiyonu yüksek maçlarda güvenlik güçleri olayları yatıştırmakta zorlanıyordu. Bazı maçlar karakolda bitiyordu. İşte 1997-98 futbol sezonunda Karşıyaka ile Aydınkonak maçı sonrasında sahanın hali.

AKÇASPOR RENK KATMIŞTI

Batman’a en yakın köy konumundaki Akça (Tılmiz) köyünün futbol takımını 1990-91 futbol sezonunda iş adamı Bayram Demirhan ile emektar futbolcu Adil Özdemir kurmuştu. Kulüp başkanlığı, antrenör ve futbolculukta yapan sporsever Başkan Demirhan, daha çok köydeki gençleri futbola özendirmişti. Bir süre Batman Amatör Ligi’ne renk katan Akça’da kurucu Başkan Demirhan ve Özdemir görevi bırakınca köy takımı da ilgisizlikten küme düşmüştü. İşte Akçaspor’un eski on birinden bir kare.

Editör: TE Bilişim