Reşat Yiğiz

*Türkiye Petrolleri tesisindeki Petrolspor kulübü binası bir dönemler hastaneydi. Daha sonra bu bina Kırmızı-beyazlı kulübe tahsis edildi. 2. Lig’e çıktığında Petrolspor, her deplasmanda rakiplerine başarı dövizleriyle yeşil sahalara çıkardı. İşte Kırmızı-beyazlı ekipten farklı kareler.

HASTANEDEN KULÜP BİNASINA

1960 Yılına kadar TP tesislerinde dispanser ve hastane olarak kullanılan taş yapılı binalardan biri de Petrolspor kulüp binasıdır. Korkut Özal Camii bitişiğindeki 2 katlı bina bir dönemler petrol emekçilerinin yanı sıra ilçe sakinleri için de hem dispanser hem de hastane olarak hizmet veriyordu. Hala Kırmızı-beyazlı ekibin kulüp binası olarak kullandığı taş bina, TP tesisleri arasında eski yapı olarak biliniyor.

PETROL CENTİLMEN EKİPTİ

2. Lig’e yükseldiği 1996-97 futbol sezonunda Batman Petrolspor, centilmenliğiyle bilinen bir kulüptü. Deplasmanlara çıktığında rakiplerine başarı dileyen Petrolspor, alkışlanan bir ekipti. İşte Ankara Keçiören Stadı’nda Büyükşehir Belediye maçı öncesinde eski futbolculardan Faruk, Faris, Okan baba hasan, Okan Atalay, Emin ve Servet’in taşıdıkları pankartı taraftarlar ayakta alkışlamıştı.

ORTASAHANIN DİNAMOSUYDU

Batman Petrolspor’un İzmir-Altay’dan 1998-99 futbol sezonunda transfer ettiği Ahmet Acar, Kırmızı-beyazlı ekibin en iyi orta saha elemanıydı. Asistliğinin yanı sıra duran topların da ustası olan Acar, iki sezon kaldığı Batman’da futbolseverlerin gönlünde taht kurmuştu. İşte 16 Mayıs Şehir Stadı’nda Acar, taraftarları selamlarken objektiflerimize böyle yansımıştı.

PETROL’ÜN 3. LİG YILLARI

Uzun yıllar mücadele ettiği 3. Lig’den 1996-97 sezonunda bir üst lige çıkan Kırmızı-beyazlıların unutulmaz kaptanlarından biri de Sait Baymaz’dı. Metin Şimşek, Faris ve Burhan Bağcı, gibi yerli futbolcuların da ter döktüğü Petrol’ün Genel Kaptanı ise Fadıl Kayra idi. İşte 16 Mayıs Şehir Stadı’nda bir maça çıkan Kırmızı-beyazlıların 3. Lig kadrosu.

Editör: TE Bilişim