Reşat Yiğiz

1996-97 futbol sezonunda dönemin TP Bölge Müdürü Erdal Ahıska, Petrolspor’un şampiyon olabilmesi için güçlü bir ekip oluşturmuştu. İl yöneticileri 16 Mayıs Şehir Stadı’ndaki müsabakaları kaçırmazdı. Dönemin sempatik politikacılarından Aydın Biçici, sahaya iner bizzat futbolculara karanfil dağıtırdı. İşte spordan da dünün farklı kareleri.

MEHMET ÜNVER, YUNUS VE ZENGİN

Türkiye Petrolleri’nde Mehmet Yamaç’tan sonra iz bırakan dönemin Petrolspor Kulüp Başkanı Erdal Ahıska, Kırmızı-beyazlıların bir üst lige çıkması için güçlü bir ekip oluşturmuştu. Galatasaray’ın alt yapısında yetişen golcü Mehmet Ünver, Ankara PTT’li Yunus ve İzmir-Karşıyaka’da forma giyen Batmanlı Mehmet Zengin, Batman Petrolspor’a ayrı bir hava getirmişti. İlk sezon bekleneni veremeyen bu transferler ikinci sezonda Petrolspor’u 103 golle 2. Lig’e çıkarmıştı. İşte Ünver, Yunus ve Zengin, Balpınar beldesindeki merada antrenman yaparken objektiflerimize böyle yansımışlardı.

İL YÖNETİCİLERİ MAÇLARI KAÇIRMAZDI

Dönemin sporsever TPAO Bölge Müdürü Erdal Ahıska, iki kardeş takımın müsabakasını kaçırmazdı. Belediyespor eski asbaşkanı Abdurahman Uçak, TP eski sondaj müdürü Şahin Göndiken ile diğer yöneticiler birlikte Petrol-Belediyespor maçını 16 Mayıs şehir stadı şeref tribününde izleyen eski sporsever Başkan Ahıska’dan geriye bu kare kaldı.

SAHAYA İNEN ESKİ ASBAŞKAN

Kısa bir dönem Batman Belediyespor’da Asbaşkanlık yapan eski siyasetçilerden Aydın Biçici, 1994 yılında aktif siyasete soyunduğunda hafta sonları soluğu 16 Mayıs Şehir Stadı’nda alırdı. İşte Aydın Biçici ve Hıfzullah Alioğlu, Batman Petrolspor futbolcularından Faris ve Metin Şimşek’e maç öncesinde başarı dilediği andan bir fotoğraf.

PETROL’ÜN ESKİ YÖNETİCİLERİ

Batman Petrolspor’un eski yöneticilerden Kaplan Kaplan ve Teknik Direktör Muammer Aygüler, kısıtlı imkanlarla mücadele eden Kırmızı-beyazlı ekibin adeta fedakar emekçileriydi. Bütçenin kısıtlı olduğu dönemde daha çok yerli futbolculardan oluşan kadroyla güçlü ekiplere karşı direnen Kırmızı-beyazlılar, 1991-92 sezonunda ligi orta sıralarda bitirmişti. Hem Petrol hem Belediye’de antrenörlük yapan Muammer Güler ise Petrolspor’da bekleneni vermeyen çalıştırıcıydı.

Editör: TE Bilişim