Reşat Yiğiz

NE YILDIZ FUTBOLCULAR FORMA GİYDİ
1998-99 Futbol sezonunda Süper Lig’in eşiğinden dönen Batman’ın ilk profesyonel ekibi Petrolspor’da forma giyen futbolcular parmakla gösterilirdi. Yerli ve başka illerdeki futbolcuların da kaynaştığı Kırmızı-beyazlı ekipte kaptan Batmanlı Ahmet Demirhan, Siirtli Recep ve Batmanlı Reşit Petrolspor defansının vazgeçilmez isimlerdi. İşte 16 Mayıs Şehir Stadı’nda çekişmeli bir maç öncesinde 3 eski başarılı futbolcu objektiflerimize böyle yansımıştı.

O STAD NE MAÇLAR YAŞADI
35 Yıllık 16 Mayıs Şehir Stadı, Batman futbol takımlarının vitrine çıktığı yerdi. Belediyespor, Petrolspor ve diğer profesyonel takımların şampiyonluk ve play-off heyecanı yaşattıkları bu stat bir başka coşku seline dönüşürdü. Kapalı tribün kadar açık tribünlerin de tıklım tıklım olduğu dönemlerde Batman Petrolspor’un, Süper Lig mücadelesi verdiği 98-99 sezonunda bu stattın ambiyansı görülmeye değerdi. Şanlıurfa gibi güçlü bir ekibi içeride ve dışarıda deviren kırmızı-beyazlıların eski kaptanlarından Veysel, penaltıdan Şanlıurfa’ya attığı gol objektiflerimize böyle yansımıştı. İşte o unutulmayan maçtan bir kare.

SAKARYALI OKAN
Komşu ilçe Kurtalanspor’dan Batman Petrolspor’a 1995-96 futbol sezonunda transfer olan kanat oyuncusu Sakaryalı Okan Babahasan kırmızı-beyazlı ekipte iz bırakan futbolculardandı. Futbolda en güzel dönemlerini Petrolspor’da geçirdiğini defalarca Batman Çağdaş’ın spor servisine anlatan Babahasan; ‘’Her ne kadar memleketim Sakarya olsa da burada gördüğüm ilgi beni fazlasıyla mutlu etti. Futbolda en güzel dönemimi Batman’da geçirdim. Burayı unutmayacağım.’’ demişti. İşte Babahasan’ın 16 Mayıs Şehir Stadı’nda bir maç öncesinde objektiflerimize verdiği poz.

KÖY TAKIMI AMATÖR ŞAMPİYONU OLMUŞTU
Aydınkonak (Korike) köyüne bitişik alanda stat kurulunca köyün gençleriyle eski futbolcular bir araya gelip kurdukları takım, Batman Amatör Küme şampiyonu olmuştu. Eski antrenörlerden Mecit Kanağı, Petrolspor eski futbolcularından Nizamettin ile Belediyesporlu eski futbolcu İsmet’in de forma giydiği mavi-beyazlı ekip köydeki gençlerin desteğiyle Batman. 1 Küme’deki takımları dize getirerek adını Batman Amatör Küme şampiyonu olarak yazdırmıştı. İşte Aydınkonak’ın o başarılı 11’inden bir kare.

Editör: TE Bilişim