Reşat Yiğiz

*Batman’ın eski statları arasında yer alan 16 Mayıs Şehir Stadı’nın zemini uzun yıllar topraktı. Amatör takımların da maçlarını oynadıkları o statta unutulmaz şampiyonluklar yaşandı. 90 öncesi 16 Mayıs Şehir Stadı’nın hali böyleydi. İşte spordan farklı kareler.

ŞEHİR STADI MANZARASI

Burası 90 yılı öncesindeki 16 Mayıs Şehir Stadı’nın vaziyeti. Dört amatör takımın olduğu dönemlerde Batman’ın amatörleri de müsabakalarını 16 Mayıs Şehir Stadı’nda oynardı. Yeşiltepe’nin eski futbolcularından Kudbettin Barlak ile Levent Esmer, Yeşil-Kırmızılı ekipte oynadıkları başarılı maçlar sonrasında  dikkatleri üzerlerine toplamıştı. Eski 16 Mayıs Şehir Stadı’nın etrafında o dönemlerde tek bir yapı yoktu. Stadın zemini ise patates tarlasını andırıyordu. İşte Yeşiltepe’nin eski futbolcuları Barlak ile Esmer’in giydikleri formanın üzerinde İstanbul’daki Oran Oteli’nin reklamı.

TP’DE RENKLİ TURNUVALAR

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün gelenekselleştirdiği ‘üniteler arası futbol turnuvası’ petrol emekçilerine ayrı bir heyecan katardı. Final maçları TPAO’nun emektar sahasında yapılırdı. Yüzlerce futbolseverin izledikleri müsabakalar kıran kırana geçerdi. İşte TP Stadı’nda ‘şampiyon’ olan Üretim Müdürlüğü’nde emektar futbolcular ile idarecilerin karşılaşma öncesi çektikleri hatıra kare.

ÖRNEK FORVETTİ

İzmir-Karşıyaka’dan Batman Petrolspor’a transfer olduğunda attığı gollerle dikkatleri üzerinde toplayan Okan Öztürk, Batman’a gelmiş geçmiş en başarılı forvetti. Petrolspor’da 3 sezon oynadığı halde Kırmızı kart görmeyen ve centilmenliği parmakla gösterilen Okan Öztürk, Petrol’den ayrıldıktan sonra Rize, Ankara Gençlerbirliği ve İzmir Altay’da da forma giydi. İşte 16 Mayıs Şehir Stadı’nda bir maç öncesinde Öztürk, futbolseverlerin kendisine verdiği karanfille objektiflerimize böyle yansımıştı.

BEŞİRİ’NİN O GÜÇLÜ KADROSU YOK

İlçeler arasında Batman’a en yakın ‘ilçe’ olarak bilinen Beşiri’nin 50 yıllık amatör ekibi, imkansızlıklar yüzünden 2. Küme’ye kadar düştü. Bir dönemler yetiştirdiği yıldız futbolcularla Petrolspor’a sayısız futbolcu veren Beşiri’nin takım kaptanlığını Veysi Apari yaparken, eski Petrolspor’lu Kenan Köylü ve Cengiz Arı da Sarı-kırmızılı ekibin değişmez futbolcuları arasında yer alıyordu. İşte TP Stadı’nda Beşirispor’un eski kadrosu.

Editör: TE Bilişim