Reşat Yiğiz

Batman’ın amatör sahalarından Aydınkonak’ın temeli 1994 yılında atıldı. Çöl ortasındaki arazi çevresine çekilen tel örgülerle amatörler, müsabakalarını ilk kez şehir dışında oynamıştı. Batman Petrolspor’un 2. Ligde olduğu dönemlerde Ankara-Kızılcaham kampında Kırmızı-beyazlılar, lige hazırlanıyordu. 1996-97 sezonunda 2. Lige ‘merhaba’ diyen Petrol, güçlü rakiplerine karşı ligde kalmayı başarmıştı. Batman’ın futbolda o altın yılları ise geride kaldı.

AYDINONAK’IN TEMELİ ATILIRKEN

Burası Batman’ın Aydınkonak semt sahası. 1994 Yılına kadar maçlarını Türkiye Petrolleri emektar sahasında oynayan amatör takımlar, 1995-96 futbol sezonunda ‘yokluklar sahası’ olarak bilinen Aydınkonak’a ‘merhaba’ değişmişti. Batman ile Aydınkonak (Korike) arasındaki sahanının etrafında tek bir yapının olmadığı dönemde o sahanın çevresi tel örgülerle çevrilirken.

KIZILCAHAMAM HATIRASI

Batman Petrolspor, 2. Ligde olduğu dönemlerde kampa Ankara-Kızılcahamam’da girerdi. Tecrübeli Teknik Direktör Levent Arıkdoğan yönetimindeki Kırmızı-beyazlıların kadrosunda o dönemler Ankara Demirspor’un eski golcüsü golcü Önder, Batmanlı Sabahattin, Arif ve diğer futbolcular, Kızılcahamam kampında objektiflerimize böyle yansımıştı.

BU EKİP 2. LİGDE KALMIŞTI

1996-97 Sezonunda 2. Lige çıkan Batman Petrol, ilk sezonunda zoru başarmıştı. O dönem kadrosundaki futbolculardan Faris, Ahmet, Diyarbakırlı Şehmus, Sakaryalı Okan, Siirtli Recep ve Batmanlı Reşit’in de forma giydiği Petrolspor, 16 Mayıs şehir stadında rakiplerini yenerek, ligde kalmayı başarmıştı. İşte o başarılı kadro 16 Mayıs şehir stadına çıkarken.

EML SAHASINDA ÖZ GENÇLERBİRLİĞİ

Yıl 1982. Burası EML eski futbol sahası. O dönemlerde mahalli takım Öz Gençlerbirliği’nin kulüp başkanlığını Recep Demir, kaptanlığını ise Hacı Güldalı üstlenmişti. Merhum Kemal, Tarık, Rauf, Mehdi, Ayhan, Halit ve Kenan Köylü (Ayaktakiler). Başkan Recep Demir, İsmet, Hacı, Sabri, Yüksel, Erol, Cevat, Nihat ve Seyfettin Kanağı (oturanlar).

Editör: TE Bilişim