Reşat Yiğiz

*70’li Yıllarda amatör dışında Batman’ın mahalli takımları da özel turnuvalara katılırdı. Eski Gençlik Spor Müdürü Hamit Kanağı’nın da aralarında bulunduğu Güney Gençlik ve Yıldırımspor’da forma giyen dönemin Batman Gençliğindeki bazı isimler şimdilerde sahalarından uzaklaştı. Batman Belediyespor, 1989-90 yılında Batman’a ilk 2. Lig şampiyonluğunu getirince 16 Mayıs Şehir Stadı ana baba gününe dönüşmüştü. Batman Çağdaş, sporda da tarihi kareleri okurlarıyla buluşturuyor.

1973 YILDIRIMSPOR

1973 Yılında Batmanlı gençlerin kurdukları Yıldırımspor, Batman’ın amatör takımları dışında örnek gösterilecek bir kulüptü. Başkanlığını merhum Selahattin Sığak’ın yaptığı Yıldırımspor, Ergani ilçesindeki turnuvada rakiplerini yenerek şampiyon olmuştu. İşte o şampiyon ekipten bazı futbolcular: Muhittin Kılıcıkan, Yakup Yaray, Remzi Köylü ve Hamit Kanağı (Ayaktakiler). Şuayip Yıldırım, Cuma Sığak, Çekirdekçi lakaplı Ali, Mecit Kanağı ve Yaşar Sessiz (Oturanlar).

1974 GÜNEY GENÇLİKSPOR

Batman’ın Yeni mahalle, Hürriyet ve Meydan mahallesindeki gençlerden oluşan Güney Gençlik, 1974 yılında kuruldu. Uzun yıllar ‘mahalli’ takım olarak mücadele eden Güney Gençlik’in unutulmayan eski futbolcularından bazı isimler: “Muhittin Kılıcıkan, Behzat Yıldız, Şuayip Yıldız, Yakup Yaray ve Hamit Kanağı (Ayaktakiler).  Kaleci Sabahattin Dağ, Cemil Fidanlık, Mehmet Badük, Süleyman Çiftçi ve Abdulkadir Günaydın. (Oturanlar)

BELEDİYESPOR’UN İLK 2. LİG ŞAMPİYONLUĞU

Batman Belediyespor, ‘ilçe’ döneminde Batman’a ilk 2. Lig şampiyonluğunu getirmişti. 16 Mayıs Şehir Stadı’nın etrafının boş olduğu dönemlerde petrol şehrine şampiyonluğu getiren Turuncu-Mavili ekip sporseverlere adeta bayram havası yaşatmıştı. İşte 16 Mayıs Şehir Stadı’nda Belediyespor’un şampiyonluk turunda futbolseverlerin saha içindeki manzarası.

PETROL’ÜN FEDAKAR FUTBOLCULARI

90’lı Yılların başında Petrolspor’un altyapısında yetişen Batmanlı bazı futbolcular, Kırmızı-beyazlı ekipte paradan çok forma için ter dökmüştü. İşte Petrol’ün 90’lı yıllarının başında Van kampında piknik yapan eski futbolculardan dört sima; “Abdülkerim, Selman, Salih ve Sıddık’ın arkadaşlıklarından samimi bir kare.

Editör: TE Bilişim