Reşat Yiğiz

İLK ŞAMPİYON BELEDİYESPOR’DU

Burası 16 Mayıs Şehir Stadı. 1989-1990’da 3. Lig’de ‘şampiyon’ olan Turuncu-Mavili ekibin taraftarları tribünde yer bırakmazdı. Kapalı tribünün olmadığı dönemlerde Batmanlı futbolseverler, Belediyespor’a destek vermek için stada akın ederdi. Belediyespor’un flamaları ve bayraklarıyla 16 Mayıs Şehir Stadı’nı dolduran Batmanlı futbolseverler, ilk şampiyonluk sevincini böyle yaşamıştı. İşte şimdiki kapalı tribünden 16 Mayıs Şehir Stadının manzarası.

BATMAN LİSESİ FUTBOL TAKIMI

Burası 16 Mayıs Şehir Stadı. Henüz stad tribünlerinin olmadığı toz-toprak sahada, okullar arası turnuvalarda yapılırdı. Batman Lisesi’nde 1982-83 futbol sezonunda forma giyen futbolcular Tarık, Nevzat, ilhan, Ahmet ve Hacı daha sonra Petrolspor’a transfer olmuştu. İşte 16 Mayıs Şehir Stadı’nın 34 yıl önceki hali.

İKİ KARDEŞ TAKIM BİR ARADA

Uzun yıllar aynı grupta mücadele eden Batman Petrolspor ve Belediyespor maçları her ne kadar kıran kırana geçtiyse de iki ‘kardeş’ takım maç öncesi kol kola sahaya çıkar, centilmenliği yeşil sahalara taşırdı. Batman Petrolspor’un 103 golle 2. Lig’e çıktığı sezonda Belediyespor ile oynadığı maç öncesinde iki takımın futbolcuları objektiflerimize böyle poz vermişti.

BATMAN PETROL-ELAZIĞSPOR MAÇI

Tribünlerin tıklım tıklım olduğu 16 Mayıs Şehir Stadı’na konuk olan ekip Elazığspor’du. 1996-97 futbol sezonunda grubun güçlü ekibi Elazığ’ı 1-0’la deviren Batman Petrol’ün kalesini tecrübeli eldiven İzmirli Yüksel korumuştu. Batmanlı futbolseverlerin destek verdikleri o tarihi maçta tribünler 1-0’lık galibiyetle adeta bayram havası yaşamıştı. İşte Batman Petrol- Elazığspor maçı öncesinde iki takımın futbolcuları ve tıklım tıklım olan stattan bir kare.

Editör: TE Bilişim