Reşat Yiğiz

*59 Yıllık Batman Petrolspor, 90’lı ve 2000’li yılları öncesinde yakaladığı istikrarlı çıkışıyla 2. Lig’e göz kırpmıştı. Bir dönemler 2. Lig’de de büyük başarı elde eden Kırmızı-beyazlılar, TP’nin bütçesini kısıtlamasıyla o eski yarışmacı takım unvanından uzaklaştı. Petrol’ün parlak dönemlerdeki o yıllardan birkaç kare…

PETROL’ÜN YERLİLERİ

Yıl 1993. Batman Petrolspor’da kadronun çoğunluğunu yerli futbolcular oluşturuyordu. Antrenörlüğünü ise Abdulkadir Gayretli’nin yaptığı Petrol, Bolu Koru Oteli’nde kampa girmişti. İşte o dönemin yerli futbolcularından Faris, Mehmet Sevim, Selman, Ahmet, Salih ve Mehmet Gönülaçar’ın çektirdikleri hatıra fotoğrafı.

BURASI 16 MAYIS ŞEHİR STADI

Emektar 16 Mayıs Şehir Stadı’nda parlak sezonlara imza atan Batman Petrolspor’un maçları kıran kırana geçerdi. Levent Arıkdoğan’ın Teknik Direktörlüğünü yaptığı 1997-98 futbol sezonunda açık tribün önünde maç öncesi ısınma hareketleri yapan Tolga, merhum Metin Kanağı, Veysel ve golcü Ercan, objektiflerimize böyle yansımıştı

PARMAKLA GÖSTERİLEN TAKIM

Batman Petrolspor, 2000’li yılları öncesinde bölgede parmakla gösterilen bir ekipti. İşte 16 Mayıs Şehir Stadı’nda bir maç öncesinde taraftarlarını selamlayan Petrol’ün 11’i: “Veysel, kaleci Mehmet, Harun, Faruk, Bekir, Enver, Tekin, merhum Fırat, Ercan, Servet ve Tolga.”

GEMİSİNİ KURTARAN KAPTANDI

Ankara Petrol Ofisi’nden Batman Petrolspor’a transfer olan Veysel, 1998-2000 yılları arasında Kırmızı-beyazlı ekibin takım kaptanlığını yaptı. 16 Mayıs Şehir Stadı’nda bir maç öncesinde Veysel’le birlikte maça çıkan Harun, Servet ve Ercan taraftarların alkışlarıyla santra çizgisine koşmuştu.

Editör: TE Bilişim