Reşat Yiğiz

*Yüzme havuzlarının yok denecek kadar az olduğu Batman'da, site havuzu yaz mevsiminde gençler ile öğrencilerin akınına uğrardı. Yüzme bilmeyenler için cankurtaranlar hazır kıtaydı. Yıllarca aynı grupta olan Batman'ın iki profesyonel takımı arasındaki tatlı rekabette çoktan kayboldu. İşte Batman'ın sporundan dünün kareleri.

YÜZMENİN ADRESİ SİTEYDİ

Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü'nün bulunduğu Site semti, dört mevsime uyarlanmıştı. Yeşil alan miktarı, yüzme havuzları ve tenis kortları Site mahallesine ayrı bir güzellik katıyordu. Yaz mevsiminde yüzlerce genç ve öğrenci hem yüzme sporu hem de serinlemek için sitenin yolunu tutardı. Can kurtaranların gözetiminde gençler yüzmeyi öğreniyordu. İşte 1989 yılında TP’deki site havuzundan bir kare.

PETROL'ÜN 3. LİG YILLARI

Son 15 yıldır düştüğü 3. Lig'e demir atan Batmanın ilk profesyonel ekibi Batman Petrolspor, şimdi de 2. Lig'e yükselmenin mücadelesini veriyor. Özellikle 90'lı yılların sonunda bölge takımlarının ağırlıklı olduğu grupta Kırmızı-beyazlılar şampiyonluğu kıl payı kaçırıyordu. 1993-94 futbol sezonunda yerli futbolcuların ağırlıkta olduğu kadro, Van DSİ deplasmanında aldığı yenilgiyle şampiyonluk yarışında ağır yara almıştı. İşte kaptan Sait Baymaz dönemindeki Petrol'ün Van Şehir Stadı'nda DSİ maçı öncesi taraftarları selamlarken, kadrosundaki bazı futbolculardan birkaç tanıdık isim: “Metin Şimşek, Faris, Enver, Burhan, Erhan, Yahya, Fehmi, Haydar ve Mustafa.”

BELEDİYESPOR'UN HAZİN SONU

23 Yıllık profesyonel ekip Batman Belediyespor, 2004-2005 sezonundan sonra çöküşe geçmişti. Batmanlı genç yeteneklerin de forma giydiği Turuncu-mavililer, 16 Mayıs Şehir Stadı'nda bir maç öncesinde çektikleri hatıra karedeki bazı futbolcular: “Kaleci Fehmi, İbrahim, Erhan, Servet, Seyithan, Cüneyt ve Bekir.”

PETROL'LÜ SERVET

Aslen Kurtalanlı olmasına rağmen Batman'ın bir dönemler 2. Lig takımı Petrolspor için canını dişine takan isim Servet Soysal'dı. Defansın bel kemiği olan Soysal, deplasmanlarda başarılı maçlar çıkarırdı. Petrol'ün 2. Lig'e yükselmesinde Servet'in de katkısı büyüktü. Servet, Elazığ Şehir Stadı'nda maç öncesinde objektiflerimize böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim