Reşat Yiğiz

İKİ TAKIMIN DA FİLE BEKÇİSİYDİ
‘Paşa’ lakaplı Bedrettin Sütçü, Batman’ın iki profesyonel takımında da forma giyen Batmanlı sporculardan. Kırmızlı-beyazlı ekibin altyapısında yetişen Bedrettin, önce Petrol’ün file bekçiliğini yaptı ardından da 2. Lige ‘merhaba’ diyen Batman Belediyespor’un formasını giyerek, iki profesyonel takımda da şampiyonluk yaşadı. Batman’ın unutulmaz kalecisi Bedrettin şimdi, giyim mağazası işletiyor. İşte 90’lı yıllarda Belediyespor’un file bekçiliğini yapan Bedrettin, 16 Mayıs şehir stadında objektiflerimize böyle poz vermişti.

AMATÖRDEN PROFESYONELLİĞE!
Ahmet Demirhan, profesyonellikte başarılı dönemini Batman Petrolspor’da geçirdi. Batman’ın eski amatör takımlarından PTT’de forma giydikten sonra Petrol’ün elemelerine katılan stoper Ahmet Demirhan, Kırmızı-beyazlıların hem 2. Lig hem de 3. Lig kadrosundaki istikrarlı futbolcuları arasında yer almıştı. Aktif futbol dönemini geride bırakan Demirhan, şimdilerde ise köşesine çekildi. İşte Ahmet’in 16 Mayıs Şehir Stadı’nda bir maça çıkarken çektiği hatıra fotoğrafı.

SAHADA YILMAZ’DI!
Yılmaz Nas, Batman’ın Bağlar mahallesindeki sokaklarda severek oynadığı topun peşine düştü. Batman Belediyespor’un 3. Ligden 2. Lig’e çıktığı ilk sezon, sırtına geçirdiği Turuncu-Mavili ekibin formasını uzun yıllar terletti.  Belediyespor’un 90’lı yıllardaki güçlü kadrosunda Senai , Turgut, Erkan, Muhammed ve Yusuf gibi futbolcularla top koşturan Yılmaz Nas, iki dönem şampiyonluk yaşadığı Belediyespor’da aktif futbolu bıraktı. Yılmaz, şimdi özel bir eğitim kurumunda güvenlik görevlisi olarak çalışıyor.

ŞAMPİYONLUK YAŞAYAN SAHA
1986-1987 futbol sezonundan 2017-2018 sezonuna kadar sayısız müsabakalara ev sahipliği yapan 16 Mayıs Şehir Stadı, şimdilerde ‘Millet Bahçesi’ projesine dönüşmek üzere. Özel maçta Fenerbahçe’nin bile konuk olduğu bu sahada kimler geldi, kimler geçti… Batman Belediyespor 2 kez şampiyonluk sevinci bu sahada yaşadı. Batman Petrolspor hem 2. Lig hem de 1. Lig’e yükselme biletini 16 Mayıs stadında aldı. Batman’ın diğer profesyonel ekiplerinden Karşıyakaspor ve Demirspor’un da maçlarını oynadığı bu tarihi stat, 10 binlerce futbolseveri de konuk etti. İşte Batman Belediyespor’un 90’lı yıllarda yaşadığı 2. Lig şampiyonluk maçında Batmanlı futbolculardan Şafi ve Samet, Hakkari Yüksekova karşısında objektiflerimize böyle yansımışlardı.

Editör: TE Bilişim