Reşat Yiğiz

16 MAYIS STADI VE YUSUF

1989-1990 sezonunda Batman Belediyespor 2. Lige adım adım ilerliyordu. Tecrübeli Teknik Direktör Halil Güngördü'nün kurduğu güçlü ekip, gurubundaki köklü ekiplerine kök söktürmüştü. 16 Mayıs Şehir stadının kapalı tribünleri yoktu. 1500 kişilik açık tribün ise Batmanlı futbolseverlere yetersizdi. Ancak stadın çimi futbol için idealdi. O dönemlerde Belediyespor'un genç forveti Yusuf ise takımın başarısında önemli rol oynamıştı. Batmanlı Yusuf attığı gollerle, Turuncu-mavili ekibi şampiyonluğa taşıyan isimler arasındaydı. İşte Belediye'nin ilk şampiyonluğunda Yusuf objektiflerimize böyle poz vermişti.

BELEDİYE’DEN KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ!

1993-1994 Futbol sezonunda da adını 2. Lige yazdıran Batman Belediyespor, birer yıl arayla Batmanlı sporseverlere ‘2. Lig heyecanı’ yaşatmıştı. Samsunlu Kemal ve Şanlıurfalı İsmet'in de forma giydiği Turuncu-Mavili ekibin müsabakalarını kaçırmayan Batmanlı futbolseverler ayakta maç izlerdi. İşte kale arkasında bir grup Batmanlı futbolseverlerin ayakta izledikleri maçtan bir kare.

PETROLSPOR'UN 2. LİG YILLARI

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü bünyesinde olduğu dönemlerde Petrolspor kulübü, kolej takımı hüviyetindeydi. Dönemin başarılı kulüp yöneticilerinden Hidayet Eren ve Feridun Yeni, idmanlarda bile Kırmızı-beyazlı ekibin futbolcularını gölge gibi izlerlerdi. Tecrübeli Teknik Direktör İsmail Tekin'in kısa bir dönem 2. Ligde de çalıştırdığı Petrol'de Devran Ayhan, Bitlisli Faruk, Ahmet ve Servet'in de forma giydiği o dönemde futbolseverler idmanlara baklava getirir, futbolculara moral verirdi. İşte 16 Mayıs Şehir Stadı'nda idman sonrasında baklava tadan futbolculardan bir kare.

BELEDİYESPOR'UN BAŞARILI STOPERİ

2. Lig mücadelesini verdiği dönemde rakipleriyle puan farkını açan Batman Belediyespor, deplasmanlarda da engel tanımıyordu. 1987-1988 futbol sezonunda kadrosunu Kızıltepespor'un başarılı stoperi Mehmet Kaya ile güçlendiren Turuncu-mavililer, Silvanspor deplasmanında rakibini 2-1'lik skorla devirmesini başarmıştı. İşte komşu ilçe Silvan'ın toprak zeminli stadında objektiflerimize poz veren Mehmet Kaya'dan geriye kalan kare.

Editör: TE Bilişim