Reşat Yiğiz

KOÇAKLAR PETROL'ÜN YANINDAYDI
1998-2000 yılları arasında Batman Valisi olarak görev yapan Temel Koçaklar, 20 yıl öncesinde altın yıllarını yaşayan Batman'ın profesyonel takımı Petrol'ün adeta 12. adamı gibiydi. Dönemin Petrolspor Kulüp Başkanı Talat Atalay'ın kulübe kazandırdığı kurumsal kimliğe Koçaklar da maddi destek de bulunmuştu. İşte eski Valilik konağında Petrolspor kulübünün bayrağını alan Koçaklar objektiflerimize böyle poz vermişti.

BELEDİYE’NİN 2. LİG KALECİSİ
Aslen Batmanlı olduğu halde çocukluğu ve gençliği Adana’da geçen Murat, 1992-1993 sezonunda 2.Lige ikinci kez ‘merhaba’ diyen Belediyespor'un file bekçiliğini yapmıştı. Memleketi Batman'a geldiğinde gözde kaleci olan Murat ile birlikte Adanalı sağ bek merhum Polat da turuncu-mavili ekibin gözde futbolcuları arasında yer almıştı. İşte kaleci Murat 1993-1994 futbol sezonunda Batman Belediyespor'un kaleciliğini yaptığı dönemde 16 Mayıs Şehir Stadyumu'na çıkarken.

PETROLLÜ REŞİT VE RECEP
Batman Petrolspor’un 1998-1999 futbol sezonundaki başarılı 11’i arasında Reşit Kaygu ve Siirtli Recep yer alıyordu. 16 Mayıs Şehir Stadı'nın o dönemlerdeki tribünlerin coşkusu görülmeye değerdi. Reşit ve Recep, kırmızlı-beyazlı ekipte ayrılmaz ikiliydi. İşte 16 Mayıs Şehir Stadı'nda Reşit objektiflerimize poz verirken yanındaki Recep'te tribünlere doğru gidiyordu. Petrol'ün o başarılı sezonundan geriye bu kare kaldı.

90’LI YILLARDA ŞEHİR STADI
1990'lı yılların başında 16 Mayıs Şehir Stadı bitişiğinde çok katlı apartman yok denecek kadar azdı. Tek ve iki katlı yapıların üzerinde maç izleyenlerin sayısı iki elin parmak sayısı kadardı. Belediyespor'un 2. Lig’de olduğu dönemde 16 Mayıs Şehir Stadı'nın zemini bölgedeki sahalar arasında örnek gösteriliyordu. O tarihi stadyum bugünlerde resmi müsabakalara veda etmeye hazırlanırken Belediyespor'un şampiyonluk kovaladığı dönemlerde stat bir başkaydı.

Editör: TE Bilişim