Reşat Yiğiz

BATMAN’DAN İSTANBUL’A

1998-99 Futbol sezonunda İzmir’den Batman’a gelen file bekçisi Yalçın Koşukavak, Petrolyspor’da iz bırakan isimdi. Stad, 16 Mayıs şehir. Batman Petrol’ün bir maç öncesinde taraftarı kapalı tribünü tamamen doldurmuş. Kırmızı-beyazlıların fedakar futbolcusu Halil Türe, hakemlerin sahaya çıkmasını bekliyor. Petrol kalesini koruyan isim ise Yalçın Koşukavak’tı. Petrol’den ayrıldıktan sonra İstanbul’a yerleşen Koşukavak, geçen yıl Teknik Direktörlüğünü yaptığı İstanbulspor’a başarılı bir sezon geçirtmişti.

PETROL’DE BAŞARILI YÖNETİCİLER

Batman Petrolspor’un PTT 1’inci lige çıkmasında emeği geçen yöneticilerden biri de TPAO Batman eski Bölge Müdür yardımcılarından Alaettin Mete’ydi. Petrol’ün eski futbolcularından Sedat ve Sait, sezon açılışında Mete’ye teşekkür etmişti. Dönemin Petrolspor Genel Kaptanı Mustafa Kart’ın, aralarında bulunduğu yöneticiler 1996-97 futbol sezonuna tam kadro katılmıştı.

ÇETİN İNSEL, BELEDİYE’DE BIRAKTI

Bir dönemler komşu Diyarbakır’da harikalar yaratan Batmanlı Çetin İnsel, futbolu memleketinde noktalamıştı. Belediyespor 1993-94 sezonunda renklerine bağladığı Çetin, futbolseverlerin de gönlünde taht kurmuştu. İşte 2’nci lige veda eden Turuncu-Mavili ekibin o unutulmaz on biri; “Mehmet, Samet, Metin, Kemal, Mustafa ve kaleci Tolga (ayaktakiler). Çetin, Şafii, Erhan, Servet ve Seyithan (oturanlar)”

Editör: TE Bilişim